Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Tapperiet: Et ambitiøst samlingssted for børn og unge

Et ambitiøst samlingssted for børn og unge

Ungdomskulturhuset, Tapperiet, ligger centralt i det nye nabolag, Søndre Havn, hvor der er fuld fart på udviklingen af den nye bydel i Køge. Et hyggeligt samlingssted, der byder på kunst, kreative unge mennesker, jazzbrunch, koncerter og undervisning.

Tapperiet har i stor grad præget udviklingen af Køges nye bydel, hvor kulturhuset har været med til at etablere det, som vi i dag kender som Søndre Havn. ”Det har på en måde gjort os større end vi startede med at være”, fortæller Susanne Madsen, der til dagligt er ungdomsleder i Tapperiet. ”I dag har vi et helt andet fokus på vores omverden, og vi har fået en ny tilgang til det at lave kunst og kultur”.

Tapperiet, der tidligere var en gastappehal er i dag blevet en kommunal institution, der rummer tre typer aktiviteter bestående af et ungdomskulturhus, forskellige undervisningstilbud til unge samt et spillested. Huset byder også på en charmerende café, hvor du kan nyde en god kop kaffe på den hyggelige terrasse eller inde døre.

siteassets/01---projekter/koge/susanne-sorthvid---kredit-claus-sall-1000x600.jpg

Billede af: Claus Sall

Lydisoleret og egnet til musik

”Stedet er ikke indrettet til at være et spillested, men der er blevet gjort en stor indsats for at gøre det lydisoleret og egnet til musik. Den grønne skal, der er blevet lagt på Tapperiet, er lavet udelukkende af hensyn til vores naboer, som nødigt skulle blive ufrivillige deltagere i vores arrangementer”, forklarer Susanne. Skallen er tegnet af den anerkendte tegnestue, Vandkunsten, som også har tegnet Kystengen og visionen for hele Søndre Havn.

siteassets/01---projekter/koge/tapperiet-jakobfrisk-6.jpg

Foto: Jakob Frisk

Kulturelle indspark for store og små

Kulturhuset er åbent for alle og byder på mange kulturelle indspark for store og små. Dog henvender stedets tilbud sig hovedsageligt til unge over 13 år. 

”Vi har både unge, der kommer for vores undervisningstilbud i bl.a. kinesisk, der er meget ambitiøse, mens andre er ganske almindelige. Vi har også nogle dygtige, kreative, unge mennesker som langt hen af vejen benytter sig af vores kulturtilbud og laver kulturkøkken eller holder banko”, fortæller Susanne.

”Når vi holder koncerter afhænger publikum selvfølgelig af, hvem der optræder, men typisk kommer der mange forskellige mennesker i alle aldre. Og så slutter vores koncerter ofte omkring klokken 22, så der er fred og ro i nabolaget. Desuden vender vores indgang væk fra Søndre Havn, hvilket betyder at naboerne ikke hører meget til, at de unge kommer og går”.  

siteassets/01---projekter/koge/tapperiet-jakobfrisk-16.jpg

Foto: Jakob Frisk

Stor nysgerrighed for Tapperiets aktiviteter

Er du ude og gå en tur i nabolaget, kan du med fordel slå vejen forbi Tapperiets hyggelige café, hvor der bl.a. arrangeres jazzbrunch med jævne mellemrum.

Hvis du er heldig, kan det være, at nogle af de unge optræder med deres musik for forældre og andre besøgende. ”Jeg oplever, at naboerne i området udviser stor nysgerrighed for, hvad vi går og laver – og det synes jeg er fantastisk” fortæller Susanne.

”Jeg vil opfordre alle nye tilflyttere til at komme herned og være med, eller melde sig ind i nogle af de andre foreninger, der ligger her i nabolaget, for at blive en aktiv del af det kommende lokalfællesskab”.      

siteassets/01---projekter/koge/tapperiet-jakobfrisk-2.jpg

Foto: Jakob Frisk

siteassets/01---projekter/koge/tapperiet-jakobfrisk-3.jpg

Foto: Jakob Frisk