Interview

En lokal fortælling om den lille storby

Hans Jørn Abrahamsen er salgschef i Bonava, og for ham er det nye nabolag på Søndre Havn i Køge noget helt særligt. Hans Jørn er selv vokset op i Køge, og husker tilbage på glade og trygge rammer, både da han var barn, og senere hen med hans familie.

siteassets/01---projekter/koge/billede1_1180_v2.jpg

foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk

Tryghed og leg

Hans Jørn har i sin barndom tilbragt mange timer med kammeraterne i Køge Boldklub, og i Ravnsborghallen med blandt andet fodbold- og badmintonkampe. Køge har et stort foreningsliv med mulighed for mange aktiviteter.

- Jeg har boet i Køge i 40 år, og jeg er både født og opvokset her. Køge har givet mig de trygge rammer, som er vigtige for et godt og sundt familieliv, med aktiv udfoldelse og et rigt socialt liv. Selvom jeg ikke bor i Køge i dag, er jeg der så ofte som muligt, for at besøge venner og familie og ikke mindst gå ture langs Søndre Strand.

siteassets/01---projekter/koge/billede-2_torvedage1180_v3.jpg

En by med muligheder

Der er mange mennesker, som måske ikke har et lokalt kendskab til Køge, der bliver overrasket over at byen byder på så mange aktiviteter af både kulturel og rekreativ karakter.

- Køge har mange og fantastiske kvaliteter, hvilket gør den til noget helt særligt. Når folk spørger mig om hvordan Køge er at bo i, så fortæller jeg altid, at de skal komme forbi lørdag formiddag, og opleve torvedagen med musik og boder i de gamle gader. Efter en lille tur i Køges smukke, gamle gader, falder de fleste for byens charme – og jeg har en del bekendte, som har været meget glade for at være flyttet fra København til Køge.

- Byen ligger lige i smørhullet med vand og strand på den ene side, og Køge Ås på den anden. Køge Ås, eller ”åsen”, som den kaldes i Køge, ligger i forlængelse af byen, og er et skønt skovområde med nogle af Køges bedste løbestier og kælkebakker.

Køge er for mig den lille by med storbys fornemmelser

siteassets/01---projekter/koge/billede3_1180.jpg

Det nye nabolag i Køge – Søndre Havn

Bonava er med til at skabe det nye Søndre Havn ved Køge Kyst, og Hans Jørn har gjort sig nogle tanker om, hvad denne bydel vil bringe til Køge.

- I Køge har der før i tiden været en opdeling mellem havnen, hvor Søndre Havn-bydelen vil ligge, og Køge by. Jeg tror, at med den nye togbane til Køge, og i kraft af at dele af den tidligere industrihavn bliver omdannet til hjem, så vil byen få en smuk sammenhæng mellem nyt og gammelt. I Søndre Havn er der nemlig stort fokus på at lave en smeltedigel mellem industrihavnens historie, kulturelle aktiviteter og en hjemlig bydel, med plads til mange forskellige typer familier.

Jeg glæder mig til at se bydelen tage form – og ikke mindst til at se hvordan København får lidt modstand, med dette gode alternativ i Køge, afslutter Hans Jørn grinende. 

siteassets/medarbejdere/hab_2019x2213.jpg

Hans Jørns 3 favoritsteder i Køge

  1. Køge Ås. Her ligger Grundtvig begravet og området byder på fantastiske muligheder for løb og leg med børnene.
  2. Hugo’s Kælder, hvor der er spilles jazz i deres hyggelig gård hele sommeren. 
  3. Søndre Strand, som strækker sig helt til Vallø Stift, er et dejligt sted at gå tur og koble helt af.