For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Den kreative process bag Drabæk Huse

Kontor med tegninger og projektblade

Kunsten at gøre et smukt område smukkere

Senior Projektudviklingschef, Camilla Drachmann har mødt både de glæder og udfordringer som findes, i den kreative proces bag skabelsen af et nyt nabolag og hjem.

Drabæk Huse er et spændende projekt at arbejde på, da de landskabelige kvaliteter spiller en væsentlig rolle for opbygningen af nabolaget, og placeringen af boligerne.

Allerede inden vi satte os ved skitseprojektet, havde vi for øje at indfange skoven og de bølgende grønne enge – både i nabolaget og i de enkelte hjem.

Hovedidéen er, at organisere husene i forhold til den yderliggende kant ud mod naturen og det indre sociale rum, Grønningen, i hjertet af nabolaget. Det handler om at skabe hjem, der kan passe flere typer af familier.

Min opgave har været at disponere område, hvor det er vigtigt at opnå en variation af udbuddet i boliger, for at favne mangfoldigheden af familier, og sikre en social sammenhæng og diversitet, hvorfor området rummer flere boligtyper. Grænsefladen mellem det private og offentlige rum skaber vi gennem de urbane haver, og de små rekreative rum placeret rundt om i nabolaget.

Den kreative proces stopper ikke når der er lagt sidste hånd på tegningerne, det er her byggefolkene kommer ind i billedet, og omdanner stregerne på papiret til et levende nabolag, og de fysiske hjem. Her bliver det spændende at se, hvordan familierne tager ejerskab på området, og skaber en hverdag i de omgivelser, som vi har været med til at skabe.