Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Vores historie

Vi har skabt hjem og nabolag i mange år

Vi udspringer fra NCC og har skabt hjem og nabolag i mange år. Vi byggede vores første hjem i 1930’erne, og måske endda før det. I tidens løb er vi gennem egne projekter og virksomhedsopkøb blevet en erfaren boligudvikler.

Over 80 års erfaring i at skabe hjem

Ét af vores største skridt hen mod at bygge flere hjem blev taget da Siab, som havde stor erfaring med boligudvikling, blev en del af NCC. Men den største milepæl i historien var foråret 2016, hvor NCC Housing blev et selvstændigt selskab og brand. Nu er vi Bonava, men vi skaber fortsat hjem og hyggelige nabolag.

Tidslinje

30'erne

Svenska väg AB, Diös Byggnads AB, Bygg-Oleba og Byggnadsaktiebolaget Olle Engkvist, der senere blev overtaget, bygger deres første huse.

50'erne

Urbaniseringen er en kendsgerning, og industrien har behov for mere arbejdskraft. Mennesker fra Finland, Jugoslavien og Italien immigrerer til Sverige, og har behov for et sted at bo. Boligboomet er kommet for at blive.

60'erne

Siab tænker mere og mere i storskala. I 1963 køber vi en computer, der giver os mulighed for at arbejde systematisk med moduler og ny teknik. Præfabrikerede enheder bliver en del af produktionen.

Midt-60’erne

Siab starter byggeriet af Viksjö nord for Stockholm - et af de største nabolag i Nordeuropa på den tid. Det er et boligområde med parcelhuse, byhuse, lejligheder, butikker og skolen, som også i dag er blomstrende.

Midt-70'erne

Som et resultat af 50’ernes industritænkning og forbrugernes efterspørgsel, boomer byggeriet af parcelhuse.

1979-1990

Siab køber Diös Byggnads AB, Bygg-Oleba og Byggnadsaktiebolaget Olle Engkvist.

Midt-90'erne

Ekspansion i Tyskland med Siab Immobilien. Virksomheden bliver hurtigt markedsleder i Berlin og Brandenburg.

1997

Siab bliver en del af NCC.

Slut-90'erne

Boligafdelingen vokser i de Nordiske lande med opkøb i både Finland og Danmark.

00'erne

Investeringen i Tyskland tager fart med yderligere 13 regioner.

2009

NCC Housing bliver et selvstændigt forretningsområde i NCC.

2016

Vores fokus på at bygge huse, baseret på den lange historik, gør det naturligt at skabe en selvstændig virksomhed. Bonava frigøres fra NCC med det mål at skabe hjem og nabolag til mennesker.