For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Hjælp til indretning af børneværelse

Et børneværelse i nybyggeri fyldt med legetøj og brune farver

Din komplette guide til indretning af børneværelset

At ramme den perfekte indretning af børneværelset kan være lidt af en jungle. Sidder du fast i indretningsprocessen og savner inspiration, så udforsk vores guide til indretning af baby- og børneværelset. Vores tips og tricks til et magisk børneværelse er designet til at hjælpe dig med at identificere dit barns nuværende og senere behov, så indretning kan ramme den rigtige balance mellem praktikalitet og kreativitet.

Hold indretningen til børneværelset simpelt

Som forældre vil man altid det bedste for ens små, derfor skal børneværelset selvfølgelig heller ikke mangle noget. En god huskeregel når det kommer til indretning af børneværelset, er at ”less is more”. Holder du indretningen af børneværelset simpelt, er der mere plads for de små til at lege og slippe deres kreative sind løs.

Simpelt er ikke lig med farveløst. Børn elsker farver, og det kan ofte være svært at vælge den rette. For at skåne dig for at male børneværelset hvert andet år, så du til sidste har været alle regnbuens farver igennem, så lad i stedet for valget falde på en neutral farve, og få de sprælske farver ind gennem møbler, billeder og tæpper. På den måde sikrer du dig, at indretning af babyværelset let kan laves til et nyt børneværelse, som følger dit barns alder og ønsker.

 

Et babyværelse med træmøbler og brune nuancer

Indretning af børneværelset skal være i øjenhøjde

Hvordan skaber man et børnevenligt univers gennem indretning? Luk øjnene og forestil dig at du er 1 meter høj, at gulvet er lavet af lava, og at klædeskabet er din hemmelige hule, som kun du kender til. Børn elsker magi, og med den rigtige indretning til børneværelset kan du give dem et magisk værelse.

Giv dit barn sin helt egen lille hyggekrog med puder, lyskæder og bamser og drys så med en knivspids børnemagi, og dit barn vil kvittere med et palads fyldt med fantasivæsener fra hele galaksen. Ønsker du mere inspiration til indretning med lyskæder indenfor så klik på linket.

Indretning skræddersyet til små hænder og hjerner

 Er der plads på børneværelset, så er et arbejdshjørne et must. Et sted hvor din lille kan tegne og farve, vil ikke kun holde dem travle, men det vil også være en hjørnesten i udviklingen af deres psykiske og mentale udvikling. Når dit barn bliver ældre, kan indretningen af et arbejdshjørne let laves om til det perfekte sted til fordybelse i lektielæsning.

Du kan med fordel indrette arbejdshjørnet med ting som et verdenskort, kreative taltavler eller en funky version af det periodiske system, så dit barn helt ubevidst kommer til at suge viden til sig blot gennem veltænkt indretningen til børneværelset.

Et børneværelse i blå og lyse nuancer
Et børneværelse i minimalistisk stil og mørke nuancer

Noget der duer ­– teksturer og figurer

Farver er ikke kun det eneste element, som du kan lege med, når du skal på jagt efter indretning til børneværelset. Mønstre, teksturer og figurer er din sikre vej til et smuk, kreativt og indbydende børneværelse. Tænk især i teksturer når du skal indrette til de helt små, da babyer elsker at gribe, føle og rører. Et blødt gulvtæppe med mønstre på vil ikke kun pynte på ethvert børneværelse, men det vil også være med til at stimulere den lille nyes hjerne. Hvis du har mod på at kaste dig ud i tapetsering, kan man på nettet finde en lang række tapeter som levende teksturer figurer, som virkelig kan hjælpe indretning af børneværelset i den rigtige retning.

Sulten efter mere inspiration?

Vi har samlet et lille bibliotek af sider og magasiner, hvor du kan begive dig i kast med at søge efter mere inspiration til børneværelset – eller indretning generelt

Få mere inspiration til din indretning