Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Indretning med lyskæder

Tips til at indrette med indendørs lyskæder i boligen

Ved at indrette med lyskæder indendørs, kan du skabe nye dimensioner til din boligs rum. Ligesom stearinlys giver lyskæder hyggelige undertoner, særligt i de mørke vintermåneder, men samtidig er kæderne bedre for miljøet.

Der findes masser af lyskæder i forskellige stilarter på markedet, så vend mørket til noget positivt, og lad dig inspirere af lyskædernes materialer, farver og designs. Det rigtige lys kan ændre hele opfattelsen af et rum. Det handler om at tænke lyset ind i din indretning og på den måde gøre det til en naturlig del af rummet.

Hvor sætter du dine lyskæder?

En regel, som mange indretningsarkitekter bruger, er, at et rum skal have omkring syv forskellige lyskilder. Det er ikke mange rum, der klarer testen, prøv selv og se, hvor mange lyskilder, du har til rådighed i de enkelte rum derhjemme.

Der er derfor som regel god plads til at installere lyskæder i hjemmet, og du kan bruge lyset på flere forskellige måder.

siteassets/nyhedsbrev/barnsang-380x380.jpg

En lyskæde henover sengen kan skabe en følelse af tryghed.

siteassets/nyhedsbrev/stege-380x380.jpg

En simpel stige fungerer fint til at hænge en lyskæde henover.

siteassets/nyhedsbrev/ljusslinga-380x380.jpg

Lys kombineret med et rullegardin kan eksempelvis erstatte stofgardiner.

siteassets/nyhedsbrev/stege2-380x380.jpg

Lyskæde som kulisse til en lampe.

siteassets/nyhedsbrev/bebisar-380x380.jpg

En masse små lyskilder giver en hyggelig følelse.

siteassets/nyhedsbrev/hundtavla-380x380.jpg

Brug en stribe af lys til at indramme et billede.

Lyskæder i hjørner

Sætter du lyskæden i et hjørne af rummet skaber du punktbelysning og på den måde fremhæver du et element i boligen. Denne indretning kan give stemning til mørke dele af rummet og skabe nye yndlings kroge til læsning og hygge.

Lyskæder der omkranser

Bruger du lyskæder til at indramme møbler i rummet, for eksempel en seng eller skrivestation, har du mulighed for at skabe en følelse af tryghed. Indretningen giver også belysningen i rummet et designrigtigt udtryk.

Lyskæder i loftet

Du kan sagtens benytte lyskæder som general belysning. Her er det en fordel at bruge lyskæder med blødere undertoner, så hele rummet bliver omfavnet af en hyggelig stemning.