For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Hvad står Svanemærket for?

Hvad står svanemærket for svanemærkning

Bliv klogere på Svanemærkets kriterier, og hvad Svanen betyder for dig og dit nybyggede hjem.

Fremtiden er grøn, og det er vigtigt for Bonava at bygge både for dig og de kommende generationer. Der er mange ting, der kan være med til at gøre et byggeri mere miljøvenligt. Det handler både om byggematerialer samt processen, og her er et samarbejde med Svanemærket et skridt på den grønne vej.

Svanemærket er non-profit og har strenge kriterier, der løbende bliver opdateret. Certificeringen er med til at forsikre dig om, at vi som virksomhed tager miljøpåvirkning alvorligt. Ordningen administreres af Miljømærkning Danmark, og overordnet set betyder et svanemærket hjem, at det er opført energi- og miljøvenligt. Der er mange krav til Svanemærket, og for at produkter kan bære det, skal de leve op til strenge Svanemærket kriterier.

Krav til Svanemærket

Svanemærket stiller skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i byggematerialer og kemiske produkter, hvilket indebærer f.eks. maling, fugemasse, isolering og gulve. Hvis der er tvivl om sikkerheden af visse kemikalier eller stoffer, vil de altid blive undgået. Et hjem der er opført svanemærket skal have et godt indeklima, hvilket sikres gennem krav til ventilation, varmeisolation og fugtsikring. Der tages også højde for placering af vinduer, så dagslyset udnyttes optimalt.

Om Svanemærktes kriterier

Svanemærkets kriterier evalueres løbende, og de vedtages med øje for din sundhed samt at mindske miljøpåvirkning. Svanemærket vurderer løbende krav til forskellige områder og produktkategorier, så der hele tiden kommer flere grønne valg på hylderne.

Så hvad står Svanemørket for? Det står for grønt ansvar og bevidsthed. Når du flytter ind i et hjem, der er opført svanemærket, kan du være sikker på, at byggeprocessen har været under skarpt opsyn og Svanemærkets kriterier, og at alt fra produktion til bortskaffelse af byggeaffald er foregået med hensyn til miljø og ønsket om en grøn fremtid

Hvad undgår du blandt andet med Svanemærket?

  • Stoffer der kan skade forplantningsevnen
  • Stoffer der ikke er sikre under graviditet
  • Stoffer der kan være kræftfremkaldende

www.ecolabel.dk kan du læse meget mere om svanemærkning i Danmark.