For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Reklamation

I Bonava arbejder vi hele tiden på at forbedre os og din oplevelse med at købe et nyt hjem, der er så fejlfrit som muligt. Dog sker det, at der opstår uforudsete udfordringer selv i helt nye byggerier. Skulle dette ske, vil vi i Bonava Kundeservice gerne modtage en reklamation fra dig, så vi sammen kan løse dit problem.

Indsendelse af en reklamation

Hvis du oplever, at der er en skjult fejl eller mangel i din bolig, som ikke kunne ses ved afleveringen, kan du reklamere til Bonava Kundeservice. Det gør du ved at sende en mail til service@bonava.dk.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til Bonava Kundeservice, dog gør vi opmærksom på, at vi først kan behandle reklamationen, når vi har modtaget din skriftlige henvendelse. Så vidt det er muligt, må du meget gerne fremsende os et billede af forholdet sammen med din skriftlige henvendelse.

Hvornår er et problem reklamationsberettiget?

En mangel er reklamationsberettiget, når:

 1. Problemet ikke umiddelbart kunne konstateres ved afleveringen
 2. Du har reklameret rettidigt (så snart du har opdaget problemet)
 3. At problemet ikke er selvforårsaget, herunder når forholdet ikke skyldes mangel på drift og vedligeholdelse

Hvad skal vi bruge af information om manglen?

For at kunne lave en hurtig sagsbehandling kræves det, at vi ved nogle bestemte omstændigheder for manglen:

 1. Boligens adresse – dette bedes noteret i henvendelsens emnefelt
 2. Grundig beskrivelse af problemet; herunder gerne billeder
 3. Problemets placering i boligen, samt
 4. Hvornår fejlen er opstået

Håndtering af din reklamation

Når vi har modtaget din reklamation, vil Bonava Kundeservice vurdere, hvorvidt den er reklamationsberettiget. Bonava vil konsultere vores interne eksperter, samt den udførende entreprenør og i nogle tilfælde eksterne samarbejdspartnere med speciale på området, og du vil derfor kunne opleve, at der er lidt sagsbehandlingstid.

Hvis problemet skal besigtiges

 • I tilfælde af, at vi har behov for at besigtige problemet i din bolig, vil vi advisere dig omkring tidspunktet for besigtigelsen, her er det nødvendigt at vi har adgang til din bolig enten ved at du selv er hjemme alternativt ved, at du udleverer en nøgle.
 • Hvis der står møbler eller andet i vejen for besigtigelsen, beder vi venligst om at disse er flyttet inden det aftalte tidspunkt.

Hvis det viser sig, at reklamationen alligevel ikke skulle være reklamationsberettiget, eksempelvis som følge af manglende drift og vedligeholdelse, vil betaling af en eventuel entreprenør undersøgelse påhvile dig som boligejer.

Eksempler på ikke reklamationsberettigede fejl og mangler

 • Gulvafløb i badeværelset stoppet, fordi det ikke er blevet renset og dermed ikke er vedligeholdt.
 • Løse håndtag i døre eller vinduer, disse skal du selv stramme og dermed vedligeholde.
 • Malerfejl, da disse er synlige fejl og burde være påpeget senest ved afleveringen af boligen.

Disse fejl er enten synlige fejl eller forhold der skyldes manglende drift og vedligehold af din bolig, hvorfor de ikke er reklamationsberettigede.

Det er vigtigt, at du grundigt gennemgår din bolig ved afleveringen, da det er det sidst mulige tidspunkt for dig at reklamere over synlige fejl og mangler.

Hårde hvidevarer

Ved afleveringen af boligen blev hårde hvidevarer overdraget til dig. Hvis der, indenfor deres 2-årige garantiperiode, opstår fejl eller mangler på disse skal du tage direkte kontakt til producenten. Inden du kontakter dem, skal du have produktnavnet klar på dit produkt.