For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Flyvestation Værløse: nu starter rækkehusbyggeriet

09-08-2017, 12:07

Præcis et år efter at købet af byggeretter til 130 boliger i Sydlejren på Flyvestation Værløse, er Bonava nu klar til at sætte spaden i jorden og starte byggeriet af den første etape med rækkehuse.

Det er projektet Filmhusene, der snart tager fysisk form på den tidligere flyvestation. Projektet er opkaldt efter de nærliggende filmstudier, og udmærker sig ved at være svanemærkede. For arkitekten har det været en positiv oplevelse at blive mødt med kravet om at tegne miljørigtige boliger.

”Vi er en tegnestue, som altid har tænkt bæredygtigt i udviklingen af arkitektur, særligt i forhold til social bæredygtighed. Det har derfor også passet godt med Bonava’s krav om, at rækkehusene skal være svanemærkede”, siger arkitekt MAA Søren Askehave fra Juul Frost Arkitekter.

Udover svanemærkningen har der i udviklingen af projektet været fokus på at sikre at de kommende beboere får et særligt tilhørsforhold til nabolaget. ”Gårdrummene er nøje planlagt, så man som beboer føler sig knyttet til sit nabolag – med fælles mål og sammenhold, hvor man har lyst til at hjælpe hinanden”, forklarer Søren Askehave. ”Ved Filmhusene har det været vigtigt at sikre beboerne et tilhørsforhold til nabolaget – for det sikrer livskvalitet”.

De første købere i Filmhusene har være lokale, fortæller salgs- og marketingdirektør Kristina Olsen fra Bonava. ”Det er tydeligt, at der er en stor kærlighed til området. Det er både børnefamilier og voksne par, hvor børnene er flyttet hjemmefra, der er blevet tiltrukket af naturen, fællesskabet og den særlige atmosfære på flyvestationen”.

Rækkehusene i Sydlejren er på 100-152 kvadratmeter med 2-4 soveværelser, og bygges i henholdsvis to og tre etager. Iflg. Bonava’s hjemmeside sælges boligerne til priser fra kr. 2.995.000. De første beboere forventes at flytte ind i efteråret 2018.

Bonava er en af Nordeuropas førende virksomheder inden for boligudvikling. Bonava udspringer fra NCC og har skabt hjem og nabolag siden 1930’erne. I dag har Bonava 1.600 medarbejdere og er aktive i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, Skt. Petersborg, Estland og Letland med en omsætning på SEK 13,5 milliarder i 2016. Bonava’s aktier er noteret på Nasdaq børsen i Stockholm.

Læs mere om Flyvestation Værløse her: https://www.bonava.dk/bolig/vaerlose/flyvestation-vaerlose 

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Dorte Andersen på tlf. 41 70 45 07 eller dorte.andersen@bonava.com

Dorte Andersen
Dorte Andersen

Kommunikationschef

+45 4170 4507