For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Bonava lancerer de første svanemærkede rækkehuse i Værløse

09-01-2017, 15:53

I november blev lokalplanen for Sydlejren på Flyvestation Værløse vedtaget, og allerede nu lancerer Bonava de første svanemærkede rækkehuse i projektet Filmhusene

Det er blot seks måneder siden at Bonava offentliggjorde købet af to byggefelter på Flyvestation Værløse, og nu er salget af de første svanemærkede rækkehuse skudt i gang.

I den mellemliggende periode har Furesø Kommune vedtaget en detaljeret lokalplan for området. I forbindelse med offentliggørelsen af lokalplanen udtrykte borgmester Ole Bondo Christensen sine forventninger til den tidligere flyvestation. ”Jeg er sikker på, at det nye byområde bliver meget attraktivt. Interessen for Sydlejren har været overvældende stor, og området har vist sig attraktivt både for nye beboere, men også for erhvervsdrivende, som opsøger den unikke beliggenhed” sagde borgmesteren.

Hele flyvestationen dækker et areal på størrelse med Frederiksberg kommune, og giver masser af muligheder for en aktiv livsførelse herunder rulleskøjteløb, cykling, vandre- og løbeture. Den lange landingsbane er perfekt til cykeltræning, drageflyvning og andre aktiviteter, og rundt i området er der ridestier og picnicborde. 

I området bevares de store hangarer og karakteristiske F-16 shelters, der anvendes til kulturelle og rekreative formål, og i det hele taget har områdets særlige atmosfære i høj grad inspireret til en spændende arkitektur.

”Det handler om at forfølge et steds særlige karakter, og Flyvestation Værløse har i den grad en særlig karakter, da det er en nedlagt flyvestation, som ligger i et fantastisk naturområde. Her anvendes arkitekturen til at indramme kig og skabe de gode rammer i hverdagen”, fortæller arkitekt MAA Søren Askehave fra JUUL FROST Arkitekter, der har tegnet Filmhusene.

Filmhusene, der er det første projekt i Sydlejren, omfatter 100 rækkehuse i to og tre plan med haver og tagterrasser. Navnet på projektet er inspireret af den nærmeste nabo, Filmstationen, der er Nordeuropas største filmstudie. Her er skabt et varieret, kreativt miljø, hvor der bl.a. produceres danske og internationale film, TV og reklamer.

Med Filmhusene fortsætter Bonava sin massive satsning på svanemærkning, der nu omfatter næsten 600 boliger.

”Vi ønsker at skabe gode, funktionelle hjem med fokus på bæredygtighed for almindelige familier”, fortæller administrerende direktør Torben Modvig fra Bonava. ”For os indebærer dette, at tage hånd om klima- og miljøudfordringer, men også at udvikle hyggelige nabolag, hvor mennesker trives og føler sig hjemme. Den sociale bæredygtighed er i dag mindst lige så vigtig som energi og klima”.

Når Sydlejren er færdigudviklet forventes den at være hjem for 430 familier.

Læs mere om Filmhusene her 

Dorte Andersen
Dorte Andersen

Kommunikationschef

+45 4170 4507