For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Hines køber 121 svanemærkede boliger på Østerbro i København af Bonava

16-04-2020, 08:00

Det er det første boligprojekt, som Hines erhverver i Danmark

Ejendomsselskabet Hines har på vegne af Hines pan-European Core Fund (HECF) erhvervet 121 lejligheder i Trikotageparken på Østerbro i København.

De nye hjem er beliggende på Østerbro i København, og er en del af Bonava’s boligprojekt, Trikotageparken. Projektet bærer den nordiske miljøcertificering, Svanemærket, der er Danmarks officielle miljømærke.

Ejendommen består af to-, tre- og fireværelses lejeboliger, og har et samlet areal på 10.508 kvadratmeter. Boligerne er fordelt på tre bygninger, og forventes færdigbygget i 4. kvartal 2021. En fjerde bygning sælges af Bonava til privatkunder.

Trikotageparken er tegnet af Praksis Arkitekter, og er opkaldt efter Julius Hansens Trikotagefabrik, der var aktiv på grunden frem til 1970’erne. Boligprojektets kommende beboere får glæde af en række lokale faciliteter, som er perfekte til familier og unge par, herunder den nærliggende Ryvangen Naturpark, attraktive privatskoler, daginstitutioner og Tuborg Havn med det tilhørende Waterfront shoppingcenter.

Den 121-enheder svanemærkede boligejendom er Hines første boliginvestering i Danmark, og er en del af en strategi om at foretage flere grønne investeringer i Norden.

Investeringen i Trikotageparken understreger HECF’s ønske om at få et højt niveau af bæredygtighed og ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) i sin portefølje. I 2019 blev HECF anerkendt af GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) som den mest bæredygtige fond blandt alle diversificerede porteføljer i Europa, og for tredje år i træk som Global Sector Leader i Real Estate Assessments.

James Robson, nordisk landechef for Hines udtaler: ”Hines stræber efter at være førende i verden indenfor bæredygtighed, og Trikotageparken er et glimrende eksempel på ’grønt’ design af høj kvalitet. Vi glæder os over vores første boliginvestering i Danmark, og ser frem imod at opleve projektet udvikle sig til et nyt, bæredygtigt nabolag. Vi søger aktivt efter lignende projekter, med en innovativ og visionær tilgang til design og bæredygtighed”.

Kristina Olsen, administrerende direktør i Bonava Danmark A/S udtaler: “Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Hines, der deler vores fokus på bæredygtighed. Investorsalg er en del af vores strategi, og i Hines har vi fundet en partner med et langsigtet perspektiv på markedet”.

Transaktionsprisen er ikke oplyst. 

 

- SLUT - 

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Dorte Andersen på tlf. 41 70 45 07 eller dorte.andersen@bonava.com