Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Første spadestik på Østerbros største boligprojekt

03-07-2019, 07:00

Byggeriet af Trikotageparken på Gartnerivej er nu officielt igangsat

Engang var her trikotagefabrik. Siden flyttede en af verdens ældste jødiske skoler, Carolineskolen, ind. Nu er der taget første spadestik til etape 1 af i alt 153 arkitekttegnede Bonava-boliger.

Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune noterede med glæde at

”Trikotageparken opfylder arkitekturpolitikens tre hovedkapitler nemlig at bygge med ansvar, at bygge til københavnerliv og med arkitektur, der fortæller. Svanemærkningen er et udtryk for ansvar, det er om noget et byggeri der favner alle facetterne af et liv i byen og sidst, men ikke mindst, så rummer det både det industrielle præg fra det oprindelige byggeri, og er samtidig parklignende med store, oprindelige træer”.

Arkitekt Ricki Vestergaard Estdahl fra Praksis Arkitekter, der har tegnet byggeriet, glædede sig blandt andet over at området nu bliver lukket op, og dermed binder hele kvarteret tættere sammen. ”De gule tegl trækker tråde tilbage i historien, og bygningerne er placeret så alle beboere for glæde af dagslyset”, fortalte han, ”Blandingen af store og små lejligheder er desuden med til at skabe en levende bebyggelse”.

”Der er to ting der er vigtige, for at udvikle et godt nabolag”, sagde administrerende direktør Kristina Olsen fra Bonava. ”Vi skal understøtte fællesskabet, så der opstår en følelse af at høre til. Og så skal byggeriet være med til at løse klimaudfordringerne. Det synes vi er lykkedes med Trikotageparken”, sluttede hun.

Trikotageparken er Østerbros største – og i øjeblikket eneste – projektbyggeri, og omfatter i alt 13.060 boligkvadratmeter med underjordisk parkeringsanlæg. De første beboere flytter efter planen ind i slutningen af 2020.

Bonava er én af Nordeuropas største boligudviklere, og står bag prisbelønnede projekter som Krøyers Plads og Havnevigen i København. Bonava-koncernen omsatte for 14 milliarder svenske kroner i 2018, og har 2.100 medarbejdere.

Billedtekst: Administrerende direktør Kristina Olsen, Bonava (tv) og Stadsarkitekt Camilla van Deurs, Københavns Kommune (th) tager første spadestik til Trikotageparken. Stadsarkitekten er på krykker efter et trafikuheld.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Dorte Andersen på tlf. 41 70 45 07 eller dorte.andersen@bonava.com