For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Bonava-boliger erstatter jødisk skole

30-04-2019, 13:00

Engang var der trikotagefabrik. Siden flyttede en af verdens ældste jødiske skoler, Carolineskolen, ind. Nu ventes første spadestik til etape 1 af i alt 153 arkitekttegnede Bonava-boliger taget inden for kort tid.

På kanten mellem Hellerup og Østerbro i København går Bonava – en af Nordeuropas største boligudviklere – i gang med første del i et projektbolig-byggeri på fire etaper, der går under navnet Trikotageparken. Stedet var en del af Julius Hansens Trikotagefabrik, der fremstillede sokker i 1930erne og frem til de sene 60ere. Lejlighedsbyggeriet, der er tegnet af Praksis Arkitekter, vil rumme referencer til den industriperiode.

”De nye beboere behøver bestemt ikke uldne sokker for at holde sig varme i deres nye hjem. Det er et historie-mættet område, der går fra strømpeproduktion til svanemærkede, energivenlige, lyse lejligheder”, siger salgschef Hans Jørn Abrahamsen fra Bonava.

Stedet har indtil for nylig lagt rammer til Carolineskolen, der blev grundlagt af den jødiske menighed for over 200 år siden for bl.a. at sikre, at jødiske børn fik lært ordentligt dansk. Skolen - opkaldt efter prinsesse Caroline, datter af kong Frederik VI, der i 1814 med sit frihedsbrev gav jøderne borgerrettigheder i Danmark – er nu flyttet til et andet sted i København.

På byggegrunden bevares dele af de kuppelformede bunkere, der blev bygget mellem 1944 og 1945. Nabolagets børn vil om vinteren kunne bruge dem som små kælkebakker eller lege og rulle ned ad de græsklædte forhøjninger fra Anden Verdenskrig.

”Vi har bevidst arbejdet med at skabe et område, der integrerer leg og ophold – hyggelige små mødesteder for både store og små. Vi er meget optagede af at finde en god balance mellem fællesaktiviteter, naboskab og privat hygge”, fortæller Hans Jørn Abrahamsen.

Det forventes at de første beboere flytter ind til efteråret næste år.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Dorte Andersen på tlf. 41 70 45 07 eller dorte.andersen@bonava.com