For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Bonava i senior-fællesskab med PFA

28-09-2018, 08:00

De seniorvenlige boliger er nu nået til Køge Kyst, en ny, attraktiv bydel i Køge 30 minutter syd for København.

Her har Bonava netop indgået en aftale med PFA Ejendomme om at opføre 137 lejligheder, deriblandt 12 seniorboliger, der skal være klar i 2020.

I alt omfatter handlen ca. 12.500 boligkvadratmeter. Dermed er Nordeuropas største boligudvikler med til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter moderne boliger også til modne borgere i 55+segmentet.

I forvejen investerer Bonava på livet løs i store dele af Storkøbenhavn. Alene i 2018 har Bonava erhvervet jord til 662 nye boliger i hovedstadsområdet – fra Køge mod syd til Hillerød mod nord.

Det nye byggeri på Køge Kyst kommer primært til at omfatte almindelige 2-4 værelses boliger, men de 12 boliger indrettes særligt seniorvenligt.

Boliger til hele livet

Samarbejdet med et af Danmarks største pensionsselskaber indebærer, at de seniorvenlige boliger, der alle er samlet i samme opgang, skal leve op til en stribe, specifikke krav – PFA Seniorboligstandard® - som PFA har udviklet i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut. Med det værktøj ønsker PFA at kickstarte markedet for attraktive seniorboliger, der er særligt egnede til et aktivt liv i den tredje alder, men som også er tilpasset de behov, der kan opstå med alderen.

”Med dette byggeri er PFA og Bonava med til at dække et hul i markedet for seniorvenligt byggeri samtidig med, at vi bygger øvrige gode lejligheder til par og børnefamilier. Det gør det til en interessant investeringsmulighed, der skal bidrage til solide, langsigtede afkast til PFA’s pensionskunder. PFA Seniorboligstandard® gør det lettere at finde boliger til hele livet, og vi er glade for, at den bliver brugt i dele af det attraktive nybyggeri på Køge Kyst,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.  

”Det glæder os, at PFA nu vælger at satse på den spirende bydel Køge Kyst. Søndre Havn skal være et levende og mangfoldigt boligområde, og det passer fint ind i Køge Kysts vision om den blandede by, at Bonava og PFA vil realisere et bredt udvalg af kvalitetsboliger til både yngre og ældre, til børnefamilier og seniorer", siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Direktør Claus Skytte fra Bonava glæder sig også over aftalen med PFA. ”Vi bygger i forvejen rigtig mange børnefamilieboliger. Det er spændende også at være med til at skabe livsværdi for seniorerne. Flere og flere i den såkaldt tredje alder ønsker at leve et aktivt og rørigt liv, men fysikken bliver ikke nødvendigvis ved med at følge med, år for år. Det skal boligen og omgivelserne omkring borgerne tage højde for”.

Seniorboligstandarden består af 46 krav og retningslinjer, som byggeriet skal overholde. Der skal være trygge og lette adgangsforhold til boligen, god belysning ved indgangspartiet, en let betjent dørtelefon med video og elevator i etageejendomme.

Til selve boligen er der krav om, at den skal være i ét plan; at der er lave eller ingen dørtrin, mere plads i køkken og på badeværelse, og at der er vinduer og altan med godt udsyn – også for siddende. Endelig skal eksempelvis gangafstand til indkøb, transport og grønne områder angives.

Bonava-gruppen omsatte i 2017 for 14,5 milliarder svenske kroner.

Fakta:  

  •  Investeringen sker i tråd med PFA’s investeringsstrategifor 2018, hvor PFA ønsker at øge eksponeringen mod boliger i et bredt geografisk område uden for hovedstaden og Aarhus.  
  •  Boligerne vil indgå i tilbuddet PFA Boliger, som PFA’s kunder har fortrinsret til at leje.  
  •  Køge er af Instituttet for Fremtidsforskning udpeget til at være en fremtidig vækstby i forhold til boligefterspørgsel.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Dorte Andersen på tlf. 41 70 45 07 eller dorte.andersen@bonava.com