For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Fællesskaber på Flyvestationen

04-03-2020, 09:14

Fællesskabet var i fokus, da Bonava holdt rejsegilde på rækkehusprojektet Hangarhusene i Sydlejren på Flyvestation Værløse

Der var fokus på bæredygtighed og forskellige fællesskabsformer, da boligudvikleren Bonava sammen med håndværkerne, arkitekten, borgmesteren og de kommende beboere kunne fejre, at taget nu er rejst på de første 20 af i alt 60 svanemærkede rækkehuse i boligprojektet Hangarhusene.

”Hvilken familie vil ikke blive glade af at lande her på Flyvestationen i miljøvenlige boliger? Der er vidder, et spændende dyreliv på den store slette og tre km landingsbane til fri leg. Kommende beboere vil også opleve et andet særkende ved Furesø: Vores stærke fællesskaber. Jeg glæder mig derfor særligt over at høre, at nye fællesskaber allerede er ved at blive dannet via en app fra Bonava, hvor man kan finde frem til sine kommende naboer,” sagde Ole Bondo Christensen, Furesøs borgmester

Flere af de kommende beboere har nemlig allerede fundet hinanden i et virtuelt fællesskab, som til rejsegildet trådte et skridt ud i virkelighedens verden. Det glæder Torsten Stephensen, arkitekt MAA og partner i tegnestuen Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har tegnet Hangarhusene.

”Arkitektur, som skaber samhørighed med området og opfordrer til fællesskab, er essensen af Hangarhusene”, fortæller han. ”Vi har givet beboerne muligheden, og det er helt op til den enkelte at vælge fællesskabet til”.

Det er Bonavas andet rækkehusprojekt i Sydlejren, hvor boligudvikleren har købt i alt 130 byggeretter. Det første er Filmhusene, hvor de første beboere flyttede ind i begyndelsen af 2019. Snart lanceres endnu et projekt på Flyvestationen, og for Bonava er fællesskab og bæredygtighed vigtige pejlemærker.

”I Sydlejren er der plads til forskellige boformer, og en social mangfoldighed, som vi synes er meget spændende”, siger Anders Schönau, produktionsdirektør i Bonava. ”Hangarhusene tiltrækker unge familier fra København, der sammen med lokale Værløse-beboere skaber et stærkt og bæredygtigt fællesskab”.

Bonava har udviklet næsten 800 svanemærkede boliger, som allerede er bygget eller er på vej, herunder Hangarhusene, der er på 110-127 kvadratmeter i et og to plan. De første beboere overtager deres nye hjem i slutningen af 2020.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Dorte Andersen på tlf. 41 70 45 07 eller dorte.andersen@bonava.com