For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Bonava-ambition: branchens bedste arbejdsplads

26-01-2018, 08:05

Der er rift om de bedste hoveder i erhvervslivet, og det mærker byggebranchen hver uge; Det tager længere tid for virksomhederne at besætte ledige jobs. Hvis den boomende branche vil undgå flaskehalse og vækstproblemer, må der tages andre metoder i brug med henblik at fastholde velkvalificeret arbejdskraft.  

Som den første boligudvikler herhjemme tager Bonava – en af Skandinaviens største virksomheder inden for det felt – nu skeen i egen hånd og finansierer selv et massivt efteruddannelsesprogram for 40 nøglemedarbejdere, der skal på skolebænken de næste to et halvt år.  Et initiativ, som brancheorganisationen Dansk Byggeri kalder ”banebrydende”. 

Målet er at gøre Bonava til en endnu mere attraktiv arbejdsplads med ekstra udviklingsmuligheder for dem, der vil være branchemæssige frontløbere, også inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi.  

Vores ambition er at være byggebranchens bedste og mest innovative arbejdsplads. Derfor investerer vi massivt i vores dygtige medarbejdere, siger Per Thomas Dahl, produktionsdirektør i Bonava. 

Uddannelses-og forskningsminister Søren Pind (V) deltog i Bonava-kickstarten 25. januar, der foregik på en af Bonavas byggepladser i hovedstadsområdet: den tidligere flyvestation Værløse.  

Medarbejderne, der skal gennem ”Bonava Construction Campus”, har typisk en uddannelsesmæssig baggrund som ingeniører og bygningskonstruktører eller er oprindeligt håndværkeruddannede 

Brancheorganisationen Dansk Byggeri har været med til at designe den nye Bonava-efteruddannelse. Underdirektør Louise Pihl fra Dansk Byggeri kalder initiativet ”banebrydende” i en branche, der er kendetegnet ved for lav produktivitet og rummer et stort udviklingspotentiale inden for innovation:  

Det er unikt, at Bonava i den grad har taget handsken op og besluttet at videreuddanne samtlige medarbejdere indenfor produktion og design. Nogen steder i branchen dukker man sig lidt, når man kigger mod fremtiden – det gør de ikke – Bonava forbereder og forbedrer sig”, siger Louise Pihl. 

Bonava Construction Campus”, som strækker sig frem til 2020, opgraderer medarbejderne inden for et bredt felt – bl.a. konflikthåndtering, kommunikation, jura, projektledelse og økonomi. Undervisningen er funderet på individuelle, personlige udviklingsplaner, og kursisterne vil blive eksamineret i grupper og individuelt. 

Bonavas nye efteruddannelse blev søsat samme dag, som regeringen selv lancerede den såkaldte ”teknologipagt”, der skal få titusindvis af unge til at gå teknikvejen, når de tager en uddannelse (https://em.dk/nyheder/2018/01-25-teknologipagt). 

Stadig flere virksomheder fra stort set alle sektorer herhjemme melder, at fremgangen i dansk økonomi risikerer at blive hæmmet, fordi der mangler kvalificeret arbejdskraft. Eksempelvis viser den nyeste prognose fra Ingeniørforeningen, at Danmark inden for få år vil mangle 10.000 ingeniører – trods stigende optag på landets ingeniør-, IT- og naturvidenskabsuddannelser (https://ida.dk/content/ny-prognose-massiv-mangel-paa-teknologiske-eksperter-kan-koste-vaekst-og-velfaerd). 

Dorte Andersen
Dorte Andersen

Kommunikationschef

+45 4170 4507