amusement2apartment2architecture2arrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2arrow2arrow2arrow22Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2holiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolmenu2minus2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2parking2pdf2plot2plus2Group 2preschool2restaurant2row_house2schools2schools2search2semi_detached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2
Menu

Nigel og Mikels historie

Vi kunne næsten ikke vente med at flytte ind

Nigel & Mikel købte en lejlighed i Havnevigen på Islands Brygge halvandet år før boligen stod klar, og det var lang tid at vente for det spændte par. Her fortæller de om processen fra byggeri til hjem.

Nigel og Mikel boede ude i Sydhavnen ved Mozarts plads i en ældre andelslejlighed, før de flyttede ind i Vesttårnet i Havnevigen. Nigel havde boet i andelslejligheden i 24 år, og var knyttet til det gamle hjem, så det var en stor beslutning at flytte. Den nye lejlighed i Havnevigen blev købt halvandet år før byggeriet stod færdigt, så Nigel og Mikel var med gennem hele processen fra byggeri til bolig. Parret flyttede ind i deres nye lejlighed i maj 2014.

Nigel sætter ord på tankerne bag: "Vi flyttede, bl.a. fordi vi ønskede mere plads. Men det som vi begge to faldt for ved lejligheden, det var altanen. Følelsen af at få et ekstra rum - udenfor - det er intet mindre end genialt". Mikel uddyber: "lejlighedens placering, der sikrer os privatliv, var også vigtig, da vi gerne vil have muligheden for at være os selv, og fra 5. sal er vi total ugeneret. Jeg vil gerne bo i byen, og samtidig have nogle af de kvaliteter, man har, når man er ude på landet. Her er ro, og det giver mulighed og plads til at slappe af. Vi føler, at vi har fundet et sted, hvor vi føler os hjemme".

Til at starte med kiggede Nigel og Mikel primært på indflytningsklare lejligheder, men en dag faldt Nigel over lejlighedsprojektet i Havnevigen på en af de mange boligsider, som dagligt blev gennemlæst, og de besluttede at tage til åbent hus. Et valg som de på intet tidspunkt har fortrudt – tværtimod.

Parret kiggede længe efter den perfekte lejlighed, og måske var de kræsne, men når man skal bruge mange penge på et nyt hjem, så følger der visse forventninger med. For Nigel og Mikel var det vigtigt, at deres nye hjem var i høj kvalitet, da mange ældre københavnerlejligheder desværre er i dårlig stand og desuden kræver vedligeholdelse. "Nybyggeri er velisoleret, så vores bolig er miljøvenlig, og samtidig har vi en lav varmeregning - dette har været vigtigt for os", udtaler Mikel.

Nigel fortæller, at de har været meget tilfredse med processen, men at der har været nogle småting undervejs, og uddyber; "det er nok umuligt at undgå mindre fejl, men når man køber noget helt nyt, så er det svært ikke at forvente, at alt er 110 procent i orden". Til gengæld fremhæver både Nigel og Mikel, at NCC Bolig har været gode til at afhjælpe problemerne undervejs. "NCC har været gode til at kommunikere og rette de fejl, som vi har fundet. Dialogen har fungeret godt og vi har følt os trygge ved NCC gennem hele processen", fortæller Mikel.

Nigel og Mikel har særligt været glade for den fælles Facebook-gruppe, hvor de kommende naboer kunne modtage information fra NCC og lære hinanden at kende. Processen fra køb til bolig rummer mange elementer, som man deler med sine kommende naboer, og det skaber et særligt nabo- og fællesskab blandt beboerne, der bl.a. møder hinanden til åben byggeplads og rejsegilde.

Nigel og Mikel kom løbende på besøg, når de blev inviteret ud på byggepladsen, og cyklede desuden selv ud til Havnevigen hver 3-4 uge for at følge byggeriet. "Vi kunne næsten ikke vente med at flytte ind, og i dag nyder vi vores fælles hjem og føler os meget heldige", siger Mikel. "I starten var vi lidt usikre, da det er svært at forestille sig præcis, hvordan tingene bliver ud fra en plantegning. Jeg var bekymret for soveværelsets størrelse, første gang jeg så det. Vi kiggede ind i rummet, hvor der kun var betonvægge, og værelset føltes mørkt og småt, men slutresultatet blev heldigvis et helt andet", griner Nigel.

Efter snart halvandet år i deres nye hjem er både Nigel og Mikel meget tilfredse. Og ingen af dem tøver, da de bliver spurgt, hvad de bedst kan lide ved deres nye hjem. "At det er vores!", lyder det enstemmigt.