For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Velkommen hjem

Hangarhusene er det helt rigtige for os

Nybyggerparret Jasmin og Patrick har nu boet i deres Hangarhus i tre måneder, og de fortæller ærligt om, hvordan det er at flytte ind i et helt nyt hus med rent lærred, som skal gøres til deres langvarige, hyggelige og ikke mindst eget hjem. Der er mange overvejelser, men en ting er helt sikkert – de er ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at flytte fra Valby til Værløse.

”Gør det selv”

Da parret bliver spurgt, om de er kommet på plads, svarer Jasmin grinede: ”Vi er først begyndt at komme rigtigt på plads nu og gøre det personligt.”

Parret fortæller, at det både er nemt og svært at gøre det helt rene lærred til deres eget. Det er selvfølgelig en spændende proces, men det kan være en udfordring at skulle tage så mange valg for første gang.

”I nybyg skal man finde på alle de smarte ting selv. I et brugt hus er der tænkt nogle tanker før én selv. Selvom man har set plantegningen, er det bare noget andet, når man flytter ind. Det er svært præcist at vurdere, hvor stort spisebordet må være, eller hvor meget sofaen skal fylde. Her kunne det være rart at komme ind til naboerne og se deres løsninger – det er ærgerligt, at vi ikke har kunnet dele inspiration med hinanden pga. corona.”

De fortæller dog, at det til gengæld også er virkelig rart at overtage et hjem, som man helt selv kan præge, og hvor der ikke været lavet mad i køkkenet eller taget bad i brusenichen før. Jasmin fortæller om en helt ny madglæde ved at stå i et større køkken, hvor alt er nyt og lækkert. Og som hun også påpeger: ”Der er ingen, som har skændtes her. Ingen skilsmisser. Her er helt frisk energi.”

Parret ser ikke sig selv som specielt handy, men det er de blevet. De er også blevet meget klogere på, hvordan det er at flytte ind i et hus. Patrick fortæller, at han havde haft lidt et glansbillede som forventning, men som han siger, er der jo også lidt byggesprækker og gulv, som giver sig, da træ er et levende materiale. De er i hvert fald enige om, at det er lidt angstprovokerende at lave de første ridser eller at bore et hul i væggen, men det kommer man nok ikke udenom.

Et helt nyt nabolag

Jasmin og Patrick fortæller også meget om deres nye område på Flyvestationen, og når de bliver spurgt, om de savner Valby, så er de egentlig overraskede over, at det er så lidt, de savner.

”Hvis det ikke var for corona, havde vi måske brugt caféer, bagere osv. inde i byen. Her er indkøbsmulighederne ikke lige rundt om hjørnet, men det har vi egentlig hurtigt vænnet os til, og så er der så meget herude, som vi slet ikke får inde i byen. Bare vores nye udsigt er for vild.”

Derudover er Jasmin rigtig glad for følelsen af at bo i rækkehus, hvor man kan fornemme hinandens tilstedeværelse uden at kunne høre støvsugeren, hver gang den bliver tændt. Og så er hele området nyt, så alle er utroligt veloplagte og klar til at dyrke fællesskabet både i Hangarhusene men også på Flyvestationen generelt. Deres søn Marcus på et 1 år er startet i en ny institution, hvor han kommer til at gå med børn fra hele vejen.

”5 ud af 6 huse på vores vej har børn i institutionen. Alt starter på ny herude, og alle ser det med friske øjne. Her er ingen nabostridigheder, og alle vil hinanden det vildt godt. Man kan virkelig mærke det – ikke kun i Hangarhusene men også i alle de andre nabolag.”

Jasmin tilføjer, at hun er overrasket over, at de slet ikke er generet af byggeriet på etape 2 og 3.

”Her er ingen byggelarm, selvom vi har været hjemme grundet corona og barsel. Der har været overraskende stille. Bonava har fået spærret det godt af, så vi ikke har oplevelsen af at bo på en byggeplads. Selv Marcus har kunnet sove udenfor.”

Alle oplevelserne venter – ”vi har virkelig meget at se frem til”

Jasmin og Patrick har særligt været glade for at kunne have god plads, når de har haft tætte venner og familie på besøg.

”Det er så rart at være i køkkenalrummet, og så har vi kunnet side udenfor i vores have. Vi har lige købt havemøbler. Det er bare noget helt andet end at bo i lejlighed.”

Naturen har gjort et særligt indtryk på dem, og de sætter stor pris på, at der er tænkt biodiversitet ind i lokalplanen: ”Det er værdier, som afspejler vores.” Patrick lægger også vægt på, at de har så meget at se frem til: ”Foråret er ovre os, og sommeren nærmer sig. Og så er udsigten totalt genial. Her ser man himlen og naturen på en helt anden måde.

Selvom de ikke har kunnet være meget inde hos naboerne, har de alligevel fundet måøder at mødes på. For eksempel har Patrick startet en løbeklub, og han har brugt Bonava’s intranet Borigo til at stable det på benene. Flyvestationen indbyder generelt til mange aktiviteter, og selvom Jasmin faktisk var lidt bekymret over, om de nu var flyttet for langt væk fra liv og larm i byen, så er hun blevet meget positivt overrasket.

”Jeg har været bange for, at vi flyttede til ”Langtbortistan”, men her er så meget liv – det er vildt hyggeligt! Også dyreliv. Det ser man ikke i Valby.”

Patrick stemmer i og siger til slut: ”Tænker man, at det bliver for stille eller kedeligt herude, så skal man bare tage et smut forbi landingsbanen på en solskinsdag i weekenden.”

Se flere indlæg