For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Tilvalgsmøde

Tilvalgsmøde og tidligt fællesskab

Vores nybyggere Jasmin og Patrick har endnu engang stillet op til interview, og denne gang vil de fortælle om tilvalgsmødet og Borigo, som er Bonava’s intranet for nabolag. Der er mange ting at tage stilling til, når ens nye hjem bygges fra bunden, og det har både været udfordrende og sjovt at kaste sig ud i farvandet af tilvalg.

Virtuelt sammenhold gennem Borigo

Før tilvalgsmødet blev Jasmin og Patrick introduceret til Borigo sammen med de andre kommende beboere i Hangarhusene. Parret ville gerne have haft fællesskabet op at køre endnu tidligere, men kun fordi det har givet så meget til følelsen af sammenhængskraft i nabolaget.

”Det har virkelig været en fed ting for fællesskabet. Vi har allerede talt sammen og taget nogle fælles beslutninger. Det kom vi hurtigt i gang med. Der bliver også delt billeder fra besøg på byggepladsen derinde, så vi alle kan følge med.”

Nogle af de kommende beboere i Hangarhusene har taget en beslutning om at få kalkfrit vand. Det har de kunnet gøre i fællesskab i kraft af den tidlige introduktion til hinanden.

”Vi har kunnet kommunikere frem og tilbage på Borigo, og vi er 8-10 beboere her i fase 1, som har takket ja til det tilbud, vi har indhentet. Med det tidlige naboskab kan vi stå sammen og stå stærkere i fælles beslutninger. Det er en super fed platform, som gerne må introduceres så tidligt som muligt.”

Jasmin og Patrick synes, at Borigo er et rigtig godt alternativ til f.eks. en Facebookgruppe, da Bonava også er tilstede og kommer med opdateringer. Patrick tilføjer, at der gerne måtte være endnu flere små meddelelser fra Bonava.

”Måske ugentlige opdateringer vil være en idé? Eksempelvis: Nu er der kommet murstensfacade på toplanshusene. Det behøver ikke være mere end det, men det kunne skabe endnu mere interaktion på Borigo. Især i de lidt stille perioder.”

Vil du vide mere om Hangarhusene?

Tilvalg og sparing med naboerne

Tilvalgsmødet blev afholdt i starten af 2020 og var det første fælles arrangement, hvor Jasmin og Patrick fik sat ansigter på de mange naboer og kunne glæde sig over at se flere børnefamilier iblandt.

”Det var virkelig et godt arrangement, og det var interessant at tale med hinanden om hverdagsting som fedtfingre på overflader, og hvad der var praktisk og bedst for os hver især. Det var rart, at det var et fælles møde.”

De blev præsenteret for de forskellige tilvalgspakker, og selvom parret blev lidt overraskede over, hvor låste pakkerne var, har de netop valgt nybyggeri og Bonava, så de ikke selv har skullet tage stilling til alt for mange ting.

”Vi er glade for, at der er taget højde for funktionalitet og materialer, som spiller sammen. Men vi er også glade for at nørde med tingene selv, og der er nogle ting, som vi har måttet gå på kompromis med.”

I standardpakken kunne de tilvælge en Quooker, som ikke var med i de andre pakker. Der var dog så stor efterspørgsel på den, at Quookeren blev tilgængelig for alle.

”Det var super rart at blive imødekommet på den måde. Quookeren er vi mange, som sætter stor pris på, og det var igen fedt at føle fællesskabet og have indflydelse sammen.”

Tilvalg, fravalg og evnen til at forestille sig

For parret har tilvalgspakkerne været meget overskuelige, og de er enige om, at det er rigtig rart. De har foretaget nogle tilvalg og har blandt andet ændret køkkenet, som har fået et andet design med et andet gulv og en ovn med flere funktioner samt kogeplade med induktion.

”Vi var meget glade for det online værktøj, som gjorde at vi kunne se hele pakken, hver gang vi foretog valg. Vi kunne se farvesammensætning og få et godt visuelt indtryk fra 3D modellen.”

De ville gerne have haft mere og grundigere information om de hårde hvidevarer, men siden det er den nyeste model, som bliver installeret, kan de sagtens se, hvorfor det er svært at give meget konkrete oplysninger. Skabsplads var anden ting, der slugte en del betænkningstid.

”De indbyggede skabe endte vi med at vælge fra, da løsningen desværre var lidt for fikseret i forhold til det, vi gerne ville have. Det er jo en smagssag, men vi havde lidt andre behov, og vi ville gerne kunne styre mere selv her.”

Der har været mange valg at tage stilling til, og det er aldrig en lineær proces. Der kan komme ændringer, ting kan blive udskudt, og de kommende beboere skal have tid til at tænke deres valg godt igennem.

”Vi har fået god respons, hver gang vi har henvendt os, og det er dejligt, at der har været forståelse og dialog. Vi kunne godt have brugt en anelse længere tid i sidste ende, fordi der kom nogle uforudsete ændringer, men som forløbet er planlagt, er der rigtig god tid til at overveje og finde frem til de rigtige valg for en selv og ens hjem.”

Jasmins bror krydrede tilvalgsperioden med en printet 3D model af deres Hangarhus, og det var en sjov måde for parret at sætte visualiseringen i gang. Det har været en god proces, som med nogle omveje og overvejelser frem og tilbage i sidste ende har ledt dem lige derhen, hvor de gerne vil være. Nu glæder de sig bare til at se deres valg blive til virkelighed og ikke mindst til at flytte ind i nabolaget og nyde fællesskabet, som allerede er godt på vej gennem Borigo og arrangementer.

Se flere indlæg