For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Rejsegilde

Rejsegildet markerede en vigtig milepæl

Vores nybyggere Jasmin og Patrick deler i dette interview deres oplevelse af det første store arrangement, hvor blandt andre naboer, håndværkere og Bonava i fællesskab fejrede en milepæl i byggeriet – nemlig rejsegildet.

Fik et godt helhedsindtryk til rejsegildet

Et par uger inden rejsegildet havde Jasmin og Patrick været ude på byggepladsen og se, hvordan det stod til med opførelsen af Hangarhusene. De fik besvaret en del praktiske spørgsmål og så til deres grund, hvor kun fundamentet var.

”Vi oplevede faktisk, at det hele så lidt småt ud, da vi bare så fundamentet. Det virkede som nogle meget små kvadratmeter. Men da vi kom til rejsegildet og så huset med facader og rumfordeling, var det en helt anden oplevelse.”

Parret var meget imponerede over, at byggeriet på en måned gik fra blot at være fundamentet til ydrevægge med tag på, og de blev meget begejstrede for netop deres valg af hus, da de til rejsegildet kunne få et bedre helhedsindtryk.

”Det var sjovt at se de andre huse, og se det mindre toplanshus, som er type B. Det bekræftede os virkelig i, at vi havde valgt rigtigt ud fra vores behov. Vi har valgt type C, der er det største hus, og det giver os bare lige lidt mere albuerum, som vi har brug for.”

Jasmin foran hoveddøren til parrets kommende hjem.

Fra venstre: Borgmester Ole Bondo Christensen (Furesø Kommune), arkitekt og partner Torsten Stephensen (Vilhelm Lauritzen Arkitekter) og produktionsdirektør Anders Schönau (Bonava).

Mødte sine nye naboer og mærkede fællesskabet

Parret kan bekræfte, at rejsegildet virkelig er en festdag. De var overraskede over, hvor mange der kom, og de bemærkede særligt, hvor meget det betød for alle nybyggerne og håndværkerne at være nået dertil. Iblandt naboerne blev der talt på kryds og tværs, og samtalerne gled let og ubesværet, fordi der allerede var skabt relationer igennem blandt andet Borigo, som er det online intranet for beboerne, som Jasmin og Patrick fortalte om i sidste interview.

”Det er skønt at mærke, at man kommer hen et sted, hvor alle gerne vil det samme. Der blev talt meget om naboskab og de værdier, som betyder noget i dagligdagen. Det er mere end bare kvadratmeter og et hus. Der er et fællesskab, og det kan mærkes.”

Jasmin tilføjer, at netop rækkehuset som bolig kan noget særligt i forhold til følelsen af naboskab: ”Alle her har en fælles forståelse af, hvordan man er gode naboer. Der er ligesom nogle grundværdier, som bare er på plads.”

Som Jasmin og Patrick også fortalte i det forrige interview, har naboerne i fællesskab allerede taget fælles beslutninger – blandt andet om kalkfrit vand. Det var med til, at sammenholdet allerede føltes solidt under rejsegildet, og særligt følelsen af nærhed og fællesskab er en kontrast til deres oplevelse af København, hvilket parret sætter stor pris på.

”I København sker der så meget, og det kan virke lidt anonymt. Til rejsegildet følte man naboskabet på en helt anden måde, og det virkede mere nært. Borgmesteren talte om området og Flyvestationens gamle officersskole, som bliver omdannet til daginstitution. Vores søn skal starte der, og det var bare så rart at føle den tilknytning til området allerede nu.”

Vil du vide mere om Hangarhusene?

En vigtig milemæl er nået

Alt i alt var det en rigtig god eftermiddag i Jasmin og Patricks bog. Det var opløftende at se byggeriet skride godt fremad, og de kunne endelig forestille sig, hvordan det kommer til at være i dagligdagen, hvor god plads der er til gæster og hvordan haven skal indrettes.

Parret opsummerer sådan her: ”Det starter ved plantegninger, så går man til 3D modeller og pludselig står vi i huset. Og så var blomsterkransen på vores tag, og det var da lige prikken over i’et.”

Se flere indlæg