For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

En anderledes ventetid

En anderledes ventetid – Danmark lukker ned

Tiden med nedlukning grundet COVID-19 har selvsagt påvirket alle. For vores nybyggere Jasmin og Patrick har et lukket Danmark ført til visse bekymringer, da de i starten stod med en højgravid Jasmin og ventede på, hvordan byggeriet af deres kommende hjem i Værløse ville gå.

Interviewet fandt sted i april.

Corona lukkede Danmark ned

I det tidligere indlæg hvor Jasmin og Patrick fortæller om ventetiden efter købet, havde de ikke umiddelbart regnet med, at der ville komme yderligere ”overraskelser” i forbindelse med opførelsen af deres Hangarhus. De blev forældre kun 6 dage inde i nedlukningen af Danmark, og den specielle situation har ført nogle tanker med sig, som parret gerne vil dele.

”Det var lidt vildt for os, at vi fik vores dreng under den tilstand, som Danmark har befundet sig i den sidste måned. Vi stod i en situation med mange forandringer, og det var en kæmpe lettelse, da vi fik at vide, at byggeriet blev ved.”

Jasmin og Patrick fik meddelelse om, at byggeriet ville fortsætte, og de fik at vide, hvordan håndværkerne tog deres forbehold og kunne fortsætte arbejdet i trygge rammer. Det var trods alt en glædelig nyhed i strømmen af alt det uvisse.

”Det var virkelig rart, at der var styr på det, og vi ikke behøvede at bekymre os om byggeriet af vores fremtidige hjem. Der er jo en påvirkning på boligmarkedet, så selvfølgelig er der nogle ting, som vi er nervøse for. Hvordan kommer lånet til at være? Hvordan kommer etape to af projektet til at gå?”

Vil du vide mere om Hangarhusene?

Fortrøstningsfulde trods usikkerhed

For nybyggere som Jasmin og Patrick er det klart, at usikkerheden fylder, når Danmark lukker ned og udsigterne til normalisering er lange. Derfor vil de også gerne dele deres tanker, da alle i et boligkøb må have gjort sig særlige overvejelser i en sådan tid.

”Vi håber, at renten bliver vurderet til det samme, men hvis boligmarkedet vender, kan vi jo risikere, at der sker ændringer, som kan få negative konsekvenser. Det er selvfølgelig lidt svært at have hængende over hovedet, men overordnet set er vi fortrøstningsfulde. Det blev jo en anderledes proces, og vi må også se på, hvordan det går med salget af lejligheden. Der er mange tanker, men vi prøver at fokusere på det, som vi ved – og vi ved, at vi kommer til at flytte ind, og det glæder vi os virkelig meget til.”

Jasmin og Patrick fortæller, at de har været ude og se til byggeriet jævnligt. Det er selvfølgelig sat på pause nu, og de kan ikke længere følge med ’live fra byggepladsen’.

”Der er ved at komme murstensfacader op, og om en månedstid er de færdige med alt det rå, og så rykker de indenfor og begynder at få det på plads. Det er mærkeligt at skulle give slip på det, nu hvor vi ikke kan komme ud og se de nye fremskridt.”

Nyder tilværelsen som nybagte forældre

På trods af et lidt usikkert marked og de tilhørende bekymringer, har Jasmin og Patrick formået at se fremad og finde hverdagsglæden. Parret trives for nu i deres lejlighed i Valby, men det er klart, at der kan komme lidt lejlighedskuller, når man tilbringer så meget tid inden døre.

”Vi glæder os virkelig til at få en have og få flere kvadratmeter indenfor. Det kunne vi godt have brugt nu. Der er nok mange, som gerne ville have mere plads og udendørs arealer at boltre sig på i den her tid. Vi ser frem til næste sommer med barnevognen ude og lidt grønt at kunne passe. Det bliver noget, vi virkelig sætter pris på.”

Som nybagte forældre tager den glædelige opgave selvfølgelig også en del opmærksomhed og fjerner fokus fra alt det udenom. Som Jasmin selv siger:

”Med vores lille ny er vi jo rigeligt beskæftiget for nu.”

Se flere indlæg