For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Indflytning

Endelig stod vi med nøglerne

Hvordan er det gået nybyggerparret Jasmin og Patrick at flytte ind i deres nye Hangarhus? Det er i hvert fald noget andet end lejligheden i Valby, og selvom der er meget praktik forbundet med flytningen, så giver nye naboer og de udendørs omgivelser en forfriskende og opløftende fornemmelse i den lille familie.

Indflytning

Den 7. december 2020 var en glædens dag for nybyggerparret Jasmin og Patrick. Det var nemlig dagen, hvor de fik nøglerne til deres nye hjem i Hangarhusene på Flyvestation Værløse. To dage efter flyttede de og deres etårige søn Marcus ind, og med god koordination og planlægning var der rigelig plads til flyttebiler på vejen.

”Vi flyttede ind forskudt, så der var ingen stress og jag. I løbet af to uger flyttede omkring 15 familier ind. Det var i øvrigt en stor glæde for os, at der fra start var godt naboskab. Under hele indflytningsperioden var folk virkelig gode til at låne hinandens værktøj. Der har været fuld støtte, og vi har brugt hinanden og hjulpet hinanden, selvom corona desværre har gjort det svært at komme helt tæt på hinanden socialt.”

Hjælp til indflytningssyn

Forud for indflytningen havde Jasmin og Patrick haft et indflytningssyn, hvor de sammen med en byggeleder fra Bonava og en ekstern byggesagkyndig gik den tomme bolig igennem for eventuelle fejl og mangler.

”Hele vores etape havde sammen fået et godt tilbud og kunne spare nogle penge ved sammen at betale en ekstern byggesagkyndig for at se boligen igennem med os under tilsynet. Der var fuld opbakning fra Bonava, som vist i øvrigt også anbefaler det. Vi skulle have udbedret en del malearbejde, og så skulle vi have skiftet bordplade samt induktionspladen i køkkenet. Det blev dog imødekommet med et smil, og vi følte os helt trygge i at påpege fejlene under gennemgangen. Der var intet rush eller noget forsøg på at tale fejlene ned.”

Jasmin og Patrick var godt forberedt på, at der kunne være nogle ting, som skulle fikses, men de gør opmærksom på, at man skal huske, at det godt kan betyde, at der kommer og går nogle håndværkere i ugerne efter indflytning.

”Vi har haft flere runder med malearbejde. Vi havde endnu en tilsynsrunde omkring fejlmeldingerne. Så efter vi fik nøglerne, skulle der stadig males lidt, og bordplade samt induktionsplade blev også skiftet efter indflytning, men det var på grund af leveringstid fra underleverandører. Kommunikationen med Bonava var rigtig god, og det gik helt fint.”

Et nyt kapitel

Parret har særligt været glade for Bonava’s intranet Borigo, da de på den måde kan kommunikere hurtigt med alle deres nye naboer. Derudover er det et godt redskab for dem, som flytter til i etape 2 og 3, da de kan få hjælp og svaret på spørgsmål fra dem, som allerede er flyttet ind i Hangarhusene.

”Borigo er guld værd! Det er så fedt at have et sted, hvor det hele er samlet. Det er super godt.”

I forhold til fraflytning af deres lejlighed i Valby fortæller parret, at de begyndte at pakke ned allerede to måneder inden, at de skulle flytte. På den ene side resulterede det i, at Jasmin og Patrick boede i flytterod i ret lang tid, men til gengæld havde de god tid til at gå alt fra kælderrum til altan igennem.

Efter at være flyttet ind har Jasmin og Patrick fået meget mere plads, og de glæder sig virkelig til at opleve foråret og sommeren med have og rig natur på Flyvestationen. Det bliver særligt godt for deres lille søn at få et kæmpe udendørs areal at boltre sig på og ikke mindst en masse nye legekammerater. Som Jasmin afslutningsvis fortæller:

”Jeg troede, at det var lidt ligesom at bo i lejlighed i forhold til det sociale. Det er det overhovedet ikke. Der er allerede et helt andet sammenhold, og det bliver så dejligt at kunne være mere sammen udendørs og lære hinanden at kende på kryds og tværs. Det føles så trygt og opløftende, at vi alle er flyttet herud og starter på en frisk i fællesskab.”

Se flere indlæg