For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Michaels historie

Lejligheder med store altaner og grønne fællesområder i Hillerød

Det var vildt, at man kunne få det forholdsvist billigt

Michael Christensen havde en række grundkrav i sin søgen efter en ny lejlighed og faldt for nybyggeriet Lindealléen i Hillerøds grønne bydel, Ullerødbyen. Her fortæller han om sit valg af lejlighed, og om hvordan et kompromis viste sig at være en fordel.

Michael er født og opvokset i Herlev, hvor hele familien er bosat. Her boede han til leje i en ældre bebyggelse fra 1950’erne, der nu stod overfor en gennemgribende renovering. Michael fortæller: ”Jeg kunne se frem til en ukendt huslejestigning, flere år med ombygninger, mangel på parkeringspladser og masser af larm; så tænkte jeg, nu begynder jeg at kigge på, hvad det koster at flytte.”

For at gøre det nemt for sig selv, ledte Michael efter en bolig, som var forholdsvis nem at flytte ind i. Valget faldt på en toværelseslejlighed i nybyggeriet Lindealléen. ”Jeg tænkte, det var da vildt, at man kunne få det forholdsvist billigt og med en overskuelig indflytningstid,” beretter Michael.

En målbevidst boligjæger

Michael var målbevidst i sin boligjagt, og han var ikke i tvivl om, hvad hans nye lejlighed skulle indeholde: ”Jeg havde nogle grundkrav, som jeg ikke ville give køb på. Det var for eksempelvis, at hvis jeg skulle flytte ind i nybyggeri af en vis højde, så ville jeg have en elevator. Jeg har allerede dårlige knæ, så det er vigtigt, at der er en elevator, hvis jeg en dag ikke længere kan klare trapperne.”

Hos mig kommer solen først ved 18-tiden, og det er først der, jeg er hjemme fra arbejde, så det er ikke helt så tosset endda.

Michael Christensen

Boligejer i Lindealléen

Det eneste som Michael gik på kompromis med, var den nordvendte altan: ”Men det har jeg faktisk opdaget, ikke er den store ulempe, fordi de brokker sig meget ovre på den anden side, hvor solen står direkte på hele dagen, og der bliver monster varmt. Hos mig kommer solen først ved 18-tiden, og det er først der, jeg er hjemme fra arbejde, så det er ikke helt så tosset endda,” uddyber han.

Fællesskabet i sin spæde start

Michael flyttede ind i Bonava’s byggeri Lindealléen den 30. januar 2017, så fællesskabet i bebyggelsen er stadig i sin spæde start. ”Naboerne lige overfor er super flinke. De er pensionister begge to – og deres datter bor her også. De inviterede hele opgangen på kage og kaffe, da de var kommet på plads. Vi rendte jo ind i hinanden, da vi flyttede ind stort set samtidig. Desuden er en af mine tidligere arbejdsforbindelser helt tilfældigt flyttet ind oppe på tredje sal,” fortæller han med et stort smil og fortsætter: ”Så jeg kender lidt folk herude, så det er meget sjovt.”

En glædelig overraskelse ved indflytning

Ved indflytning fik Michael en glædelig overraskelse, da han så sin lejlighed: ”Der var pakket en fin sløjfe om hoveddøren. Det gav lige den der smilefaktor, hold da op, I har da gjort lidt ud af det. Der var også en velkomstpakke med håndklæder, opvaskebørste, karklude, opvaskemiddel, sæbe, shampoo og balsam samt chokolade, kaffe, te og kopper. Det var da meget fint,” forklarer han.

Lokalområdet omkring Lindealléen har også overrasket positivt. Michael beretter: ”Der er kort afstand til midtbyen, og så ligger industrikvarteret tæt på. Her finder du alt, hvad du skal bruge: Silvan, Bauhaus, Harald Nyborg, IDEmøbler og meget mere. Alt det du skal bruge, når du skal købe ind til en ny lejlighed.” Han lægger også vægt på, at her er gode indkøbsmuligheder og grønne arealer.

Michaels gode råd til førstegangskøbere

Som førstegangskøber giver Michael et godt råd med på vejen: ”Der er utrolig mange papirer, man skal sætte sig ind i, og alle de her byggeplaner med alt muligt, man skal kigge igennem fra sælgers side. Det skal man være forberedt på. Jeg er glad for, at jeg er nået en moden alder, hvor jeg er vant til at sætte mig ind i sådan noget stof.” Michael ville da også ønske, at han havde haft mere tid til andet gennemtjek af lejligheden for fejl og mangler: ”Det synes jeg var for lidt tid. Der kunne jeg også godt have brugt to timer som ved det første,” fortæller han.

Da Michael bliver spurgt til, hvor tilfreds han er med Bonava, er han ikke i tvivl: ”Hvor 100 procent er perfekt, har hele forløbet måske ligget på 80 procent tilfredshed. Det er jo ikke helt tosset,” afslutter han.