Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Ovenlys - en himmel til forskel

En himmel til forskel

De boligvalg, du tager i dag, har stor betydning for din families velvære i fremtiden. Med ovenlysvinduer opprioriterer du komforten og sundheden i dit kommende hjem – og inviterer samtidig livet udenfor indenfor.

I samarbejde med VELUX 

Vi nordboere higer efter dagslys og den friske luft. Vores børn sover middagslur i barnevognen i al slags vintervejr. I foråret finder vi den første varme plet i solen og forskanser os med uldplaiden om livet. Om sommeren nyder vi de lange aftener på terrassen, og i efteråret går vi lange ture for at blive blæst igennem. På trods af udelivets glæder tilbringer vi omtrent 90% af vores tid indendørs, så det er vigtigt at sikre de bedste rammer for indelivet.

Inviter dagslyset ind i dit hjem
Har du lagt mærke til, at dagslys har det med at tiltrække sig din opmærksomhed, når du arbejder, laver mad eller læser en bog. Eller når børnene sætter sig på gulvet og finder legetøjet frem. Omvendt er de mørkeste områder af ens hjem typisk dér, hvor man sjældent opholder sig længe af gangen.

Et ovenlysvindue i taget giver over dobbelt så meget dagslys som facadevinduer gør. Vinduet vender opad mod himlen og tillader derfor lyset en nemmere og dybere adgang til de områder i boligen, som ellers kun vil være begrænset oplyst af facadevinduet. Den øgede spredning af dagslys åbner boligen og giver dig en bedre udnyttelse af kvadratmeterne.

Godt indeklima gør din familie sundere
En familie med to voksne og to børn udleder hver dag cirka 10 liter væske i boligen. Det er derfor, at det anbefales, at man lufter ud med gennemtræk 2-4 gange hver dag. Gør man det, bidrager man til at få det bedste ud af sin bolig og sig selv.

Udover at forskning viser, at et godt indeklima minimerer risikoen for at udvikle luftvejssygdomme som astma, er der også godt nyt for familiens velvære. Mere energi, bedre søvn, større produktivitet og øget indlæring er blandt de positive konsekvenser af en god luftkvalitet i hjemmet.

Ovenlysvinduer udskifter nemt og effektivt luften – eventuelt automatisk efter dine præferencer og forudindstillinger – i køkkenet når fiskefrikadellerne tilberedes, på badeværelset efter lidt for lange bade, eller før og efter nattesøvnen. Åbn facadevinduerne samtidig og du får gavn af ”skorstenseffekten”, der på få minutter cirkulerer luften i hele boligen.

Ovenlysvinduer kan gøre en himmel til forskel i dit hjem, og hjælpe med at sikre dig og din familie de optimale rammer for livet i din bolig. Bliv inspireret til en bolig med liv, lys og luft her hos Velux på www.velux.dk/inspiration.

siteassets/content/velux-stue_uden_ovenlys-inspiration.jpg

Stue vist uden ovenlysvindue

siteassets/content/velux-stue_ovenlys-inspiration.jpg

Stue vist med ovenlysvindue

Udover at forskning viser, at et godt indeklima minimerer risikoen for at udvikle luftvejssygdomme som astma, er der også godt nyt for familiens velvære. Mere energi, bedre søvn, større produktivitet og øget indlæring er blandt de positive konsekvenser af en god luftkvalitet i hjemmet.

Se vores projekter med ovenlys som tilvalg