Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Organisér garderoben

Syv tips til at skabe orden i dit garderobeskab

Brug et par timer på at få ryddet op i dit garderobeskab, så du igen har en let og overskuelig garderobe, ved at følge syv nemme trin.

Hvis der er orden i dit garderobeskab er det nemmere og hurtigere at finde dit tøj, og samtidig kan du lettere danne dig et overblik over de forskellige ting. Opbevaringsekspert Christine Dahlman giver syv enkle tips til hvordan du nemt kan få styr på dit garderobeskab.

1. Rens ud i skabet

Gennemgå dit tøj og vær ærlig samt hård. Hvis du ikke har brugt et stykke tøj i det forløbne år, er det på tide at sige farvel til det pågældende stykke tøj. Du kan for eksempel donere det til velgørenhed eller sælge det videre, så andre kan få gavn af tøjet i stedet.

2. Opsæt milepæle

Det kan blive overvældende at gå igennem alt dit tøj i garderobeskabet. Derfor kan det være smart at opdele det i mindre portioner og gennemgå skabet stykke for stykke. Udvælg bestemte skuffer, hylder eller en tøjtype, og arbejd dig langsomt igennem dit garderobeskab.

3. Arranger byttedage med venner og naboer

Hvis du opfordrer dine venner og naboer til også at få renset ud i deres garderobeskabe, kan I arrangere byttedage, hvor I sammen kan gå igennem jeres tøj. Måske I kan bruge noget af hinandens tøj i stedet for at gå ud og købe nyt. Det er en hyggelig måde at få orden i skabet og samtidig kan du spare penge.

4. Organiser efter sæsonen

For at minimere mængden af tøj du har i dit garderobeskab, efter du har gennemgået det, er det smart at organisere dit tøj baseret på sæsoner. Når det er tid til at finde sommertøjet frem, kan du pakke vintertøjet væk og omvendt. Det er en god idé at opbevare tøjet som du ikke bruger i vakuumposer til langtidsopbevaring, og placér der herefter et sted, hvor det er mindst muligt i vejen, for eksempel i en kælder eller på loftet.

5. Hæng tøjet på bøjler

Hæng så meget af dit tøj som muligt på bøjler. Det sparer dig for en masse plads og giver samtidig et bedre overblik over tøjet end hvis det ligger sammenfoldet. Samtidig undgår du også unødvendige folder i tøjet.

6. Brug skjult opbevaringsplads

Hvis du har begrænset plads derhjemme, er det en rigtig god ide at bruge skjult lagerplads i dit hjem. Her handler det om at tænke kreativt. Måske kan bagsiden af en dør anvendes til små opbevaringskurve?

7. Gode vaner og rutiner

For at undgå at dit skab igen bliver uoverskueligt og rodet, kan du med fordel skabe nogle faste rutiner, så du altid har et godt overblik over din garderobe. Et godt tip er at hænge alle dine bøjler i den forkerte retning. Når du har brugt et stykke tøj hænges det ind i garderoben igen, men bøjlen skal nu vendes korrekt. På denne måde kan du nemt se hvilket tøj du bruger, og hvilket der bør sorteres fra, gives væk eller sælges.

Det ekstra rum henne på hjørnet

Flere private er begyndt at opmagasinere deres vinter-og sommerting på et lagerhotel. Et amerikansk boligfænomen, som er ved at blive populært i Storkøbenhavn. Livsstilsekspert ser en minimalistisk trend i vores måde at indrette os på færre kvadratmeter. Læs mere