Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Bæredygtig indretning

Bæredygtig indretning

At vælge møbler og inventar, der er miljøvenlige, er ikke nemt, men der er nogle små ting, der er gode at huske på, som både bidrager til et sundere indeklima og forbedrer miljøet som helhed.

Når vi generelt taler om indretning af vores hjem, er det normalt ikke miljøet, der er i fokus, men derimod farve, form og materialer - ud fra et æstetisk perspektiv. Vi har fokus på alt det, der er smukt at se på. At forsøge at vælge møbler og inventar, der er miljøvenlige, er ikke nemt, men der er nogle små ting, der er gode at huske på, hvis du ønsker en mere miljøvenlig tilgang til din boligindretning.

Vælg naturmaterialer

Vælg naturlige materialer som massivt træ, bambus, hør, hamp og uld. Undgå plastik og kunstige materialer, da de ofte har en negativ indvirkning på klimaet, når de fremstilles, og samtidig kan disse materialer indeholde stoffer, der påvirker vores sundhed negativt.

Gå efter miljømærker

Nogle møbler og inventar er miljømærkede, hvilket betyder, at de er blevet testet og godkendt til at være gode for miljøet. Vælg produkter med Svanemærket, EU-miljømærket eller Fairtrade, da en uafhængig part har sikret, at produktet er godt for både mennesker og miljø.

Tænk på polstringen

Møbler, dyner, puder og lignende indeholder ofte en masse polstring. Prøv at undgå syntetisk polstring og vælg i stedet naturlige polstringer bestående af en kerne af strå, hestehår, naturgummi eller kokosfibre. Fjedrene er i disse tilfælde som regel lavet af træ med en økologisk overfladebehandling. Det kan være svært at finde møbler med den rigtige polstring, så en anden løsning er at beklæde et brugt møbel med naturlige tekstiler.

Second-hand

At genbruge brugte møbler er miljøvenligt på flere måder. Ældre møbler fra 60'erne og længere tilbage er oftest af høj kvalitet, og består af naturlige materialer. Du kan sikkert finde de møbler, som du har brug for til et garagesalg, i antikbutikker eller online, for eksempel på en auktionsside. Brugte møbler afgiver normalt også færre skadelige stoffer end nye.

Investér i kvalitet

Sats på kvalitet og klassisk design når du køber nye møbler. Møbler, der holder i lang tid og har et tidløst design, har høj brugsværdi, og hvis du senere ønsker at udskifte møblerne, har de ofte en høj gensalgsværdi.

Hold øje med materialerne

Tænk på materialerne i dit interiør. Undgå plast, syntetiske elementer, træ der stammer fra regnskov, samt kunstmaterialer. Vælg i stedet naturlige materialer som træ, hamp og forskellige former for sten.