For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Indretning med ovenlys

En himmel til forskel

De boligvalg, du tager i dag, har stor betydning for din families velvære i fremtiden. Med ovenlysvinduer opprioriterer du komforten og sundheden i dit kommende hjem – og inviterer samtidig livet udenfor indenfor.

Inviter dagslyset ind i dit hjem

Vi nordboere higer efter dagslys og den friske luft. Vores børn sover middagslur i barnevognen i al slags vintervejr. I foråret finder vi den første varme plet i solen og forskanser os med uldplaiden om livet. Om sommeren nyder vi de lange aftener på terrassen, og i efteråret går vi lange ture for at blive blæst igennem. Men på trods af udelivets glæder tilbringer vi omtrent 90% af vores tid indendørs, så det er vigtigt at sikre de bedste rammer for indelivet.

Et ovenlysvindue i taget giver over dobbelt så meget dagslys som facadevinduer gør. Vinduet vender opad mod himlen og tillader derfor lyset en nemmere og dybere adgang til de områder i boligen, som ellers kun vil være begrænset oplyst af facadevinduet. Den øgede spredning af dagslys åbner boligen og giver dig en bedre udnyttelse af kvadratmeterne.

  

Godt indeklima gør din familie sundere

En familie med to voksne og to børn udleder hver dag cirka 10 liter væske i boligen. Det er derfor, at det anbefales, at man lufter ud med gennemtræk 2-4 gange hver dag. Gør man det, bidrager man til at få det bedste ud af sin bolig og sig selv.

Udover at forskning viser, at et godt indeklima minimerer risikoen for at udvikle luftvejssygdomme som astma, er der også godt nyt for familiens velvære. Mere energi, bedre søvn, større produktivitet og øget indlæring er blandt de positive konsekvenser af en god luftkvalitet i hjemmet.

Ovenlysvinduer udskifter nemt og effektivt luften – eventuelt automatisk efter dine præferencer og forudindstillinger – i køkkenet når fiskefrikadellerne tilberedes, på badeværelset efter lidt for lange bade, eller før og efter nattesøvnen. Åbn facadevinduerne samtidig og du får gavn af ”skorstenseffekten”, der på få minutter cirkulerer luften i hele boligen.

Ovenlysvinduer kan gøre en himmel til forskel i dit hjem, og hjælpe med at sikre dig og din familie de optimale rammer for livet i din bolig. Læs mere hos Velux på www.velux.dk/inspiration.

*Artiklen er udarbejdet i samarbejde med VELUX