For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Indretning trends 2020

Indretning trends 2020 – et nyt årti er i gang

Et nyt årti er i gang, og vi står overfor en masse forandringer. I vores forudsigelser er det omsorg og beskyttelse der bliver det centrale udgangspunkt i 2020. Beskyttelse i forhold til vores planet, miljø og os selv er blandt vores fokusområder. Hvilket ikke er noget nyt – men vi begynder at handle på et mere aktivt niveau og det kommer til udtryk i forskellige former. Køb og smid væk forbruget håber vi snart er fortid. Nu er det bevidst forbrug som gælder, for at bidrage til en mere bæredygtig planet og et sundt liv.

Disse trends går hånd i hånd med det faktum, at vi i højere grad ønsker en livsstil med mere velvære, mere afslapning og mere energi. Vi lever i en travl tid og bliver derfor nødt til at passe bedre på os selv. Trivsel kan udtrykkes på flere måder. Det kan gøres ved at smide ting ud som du ikke bruger, eller ved at indrette en hyggelig læseplads som giver en rolig atmosfære i dit hjem.

Materialer og former

Hvordan indretter man mere miljøvenligt? Start med at gennemgå det du allerede har. Er der ting, der er pakket ned i kasser, som du kan give nyt liv? Kan du møblere om? Du behøver ikke ændre på hele rummet for at der sker en forskel. Det kan være nok at gennemgå nipsting, skifte plads eller finde nye grupperinger. Det kan også være noget så enkelt som at smide ud, så de ting du bedst kan lide, kommer mest til udtryk i hjemmet. Du kan også handle på loppemarkeder, second hand eller auktioner og lade andres brugte ejendele få nyt liv hjemme ved dig. Genbrug er en måde at holde forbruget nede og skabe kreativitet.

Når vi køber nye produkter, må vi tænke mere langsigtet. Har du brug for produktet et par år frem?
Et andet spørgsmål man kan stille sig selv, når man shopper er, hvordan hele produktionskæden ser ud. Hvor kommer råmaterialet fra, er designet holdbart, er fremstillingen og produktionen af produkterne etisk korrekt og miljøvenligt? Hvordan transporteres produktet og kan materialet genanvendes? Tag et bevidst valg, undersøg om produkterne har de nødvendige miljømærkninger eller certificeringer.

Brug af håndværk og solide materialer er en boligindretningstrend som vi kommer til at se mere til fremover. Når du køber håndværksprodukter, er det lettere at få information om produktionskæden og dermed få mere viden om materialet og dets oprindelse. Produktionen skal være økologisk og lokalt produceret, hvilket i sig selv vil føles mere autentisk og forhåbentlig bliver i dit hjem i en længere periode.

Farver

For at lave forandring i dit hjem, behøver du ikke lave store ændringer ved at købe nye møbler eller bolig ting. En måde du kan ændre dit hjem, er at male væggene, møbler eller mindre ting som f.eks. en krukke. Hvis du vil male mindre ting, kan du med fordel bruge rester fra resterende maling, i stedet for at gå ud og købe en helt ny maling. Når du køber maling så sørg for at malingen har miljømærker, der viser at malingen er fri for giftstoffer, der kan skade dig og miljøet.

I forhold til trends indenfor farver, er der mange lige nu. Farverne der vil trende i 2020 er de jordagtige, naturlige og varme farver, som vi allerede har set til, men som vil blive endnu mere populære i 2020. De kølige grå basisfarver giver plads til varme farver som sand, beige og brun. Brun kommer i mange forskellige nuancer – fra den lysere nougatbrune til den mørkere chokoladebrune og alle nuancer derimellem. Kombinationen af grå og beige passer godt sammen, så vær ikke bange for at blande disse farver.

Har du indrettet dit hjem med mange grå toner? Så udskift ikke alt, men tilføj hellere de varme toner. De røde farver i de mere jordagtige nuancer bliver mere populære og vil komme frem i flere forskellige nuancer. Vi vil stadig se de mere dæmpede røde nuancer med noget sort i, men i 2020 vil de mere røde bærfarver komme frem. Farver i aubergine nuancer vil også blive en trend.

Som en kontrast til de mere jordnære farver, vil vi se de grønne og blå farver. Grønt, der giver os fremtidstro og er stærkt knyttet til naturen. Den grågrønne farve hjælper os med at finde hvile og ro. På den grønne farvepalet finder vi mintgrøn, der skiller sig ud fra de andre mere dæmpede og naturlige grønne farver. På den blå farvepalet, er det alt fra de farverige blå til de køligere og mere kolde nuancer, der vil trende.

Farver er der mange af og du kan vælge og vrage, men sørg for at vælge en farve du kan lide og indret dit hjem til sted, hvor du har det godt.