For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Hjælp til indretning af dit soveværelse

Soveværelse i Vedbæk i varme og røde toner

Tips og tricks til indretning af dit soveværelse

Din indretning af soveværelse handler om, at du skal få en følelse af ro og føle dig godt tilpas, når du træder ind i rummet. Det er her, du hviler kroppen i løbet af natten, og derfor er det rart med omgivelser, der placerer dig i en afslappet stemning – det behøver dog hverken at være kedeligt eller simpelt af den grund.

Små, hjælpsomme råd:

  • En god seng er essentiel og andre møbler er praktiske

  • sengetæppet skjuler seng og dyne flot

  • planter pynter

  • pyntepuder, gardiner, lamper eller sengegavl gør alle en finurlig forskel  

En god seng er essentiel og andre møbler er praktiske i indretningen af soveværelset

Din seng er alfa og omega i dit soveværelse. Vigtigst af alt er det, at din seng har den rette komfort for din krop, så du sover godt. Herefter kommer design, men heldigvis kan man som regel få de to ting til at spille godt sammen. Sengen er selvfølgelig en obligatorisk del af soveværelset, og den er derfor et godt udgangspunkt at lave indretningen af dit soveværelse ud fra. Tænk derfor i, hvordan du kan placere den, så den både imødekommer de andre møbler på værelset og samtidig er placeret strategisk i forhold til stikkontakter.

Når sengen er tilpasset i rummet, er det også tit praktisk at have nogle supplerende, små møbler, som kan fungere til at øge funktionaliteten af dit soveværelse. Det kunne fx være et sengebord eller -hylde, som man kan stille et glas vand, lægge sine briller og folde sin bog sammen på. En almindelig stol eller lænestol kan også være praktisk til at lægge sit tøj på – og så kan man naturligvis også sidde i den, så det hele ikke foregår i sengen.

Skønt soveværelse i blå toner og med farvet væg i Kystengen i Køge
Et hyggeligt soveværelse med moderne indretning i blå og grå toner på Østerbro

Sengetæppet skjuler seng og dyne flot

Sengetæppet fungerer som pyntegenstand i indretningen af dit soveværelse. Vælg den i en farve, du godt kan lide eller som passer til soveværelset, og du har en indbydende overflade på din seng.

Sengetæppet har også den praktiske funktion, at den afskærmer dit sengetøj fra støv (... og så kan du også lade din seng være uredt under tæppet). I indretningen af dit soveværelse kan du derfor tænke sengetæppet som en simpel måde at få det til at se indbydende ud samtidig med, at det er overraskende praktisk.

Planter pynter

Planter er en god hjælp til indretningen af dit soveværelse. Først og fremmest giver de dit soveværelse naturlige farver, som øjnene får det behageligt ved at kigge på. De pynter og pryder soveværelset, samtidig med at de skaber liv.

Dernæst renser de også luften i soveværelset, og særligt denne grund gør planterne til en overset fordel i indretningen af dit soveværelse. Selvfølgelig skal man stadig huske at lufte godt ud, men planter hjælper med rensningen af stoffer i luften – og dermed er de også en god hjælp til din værdifulde nattesøvn.

Om du så vil have camoufleret jungletema eller pletvise oaser i soveværelset, og om det skal være en kaktus-, monstera- eller aloe vera-plante er op til dig. De kan placeres som pynt på så at sige alle overflader i soveværelset – og mangler man en grøn finger eller ti, kan man efterhånden også få flotte planter fremstillet i plast.

Et lyst soveværelse i grå toner i Værløse
Soveværelse i varme farver i Vedbæk

Enkelte pynteting pryder din indretning af soveværelset på flere måder

Pyntepuder, gardiner, lamper, sengegavl, tæpper, billeder osv., osv. Mange bække gør en stor å, siger man, og det samme gælder i indretningen af dit soveværelse. Alt efter behov og præferencer behøver man som regel ikke alle pyntegenstandene – nogle få elementer kan som regel gøre tricket.

Pyntepuder og billeder kan man fx anskaffe sig i kontrasterende collager for at skabe liv i rummet, men samtidig beholde en balance. Gardiner kan være mønstrede og lukke mere eller mindre lys ind, ligesom lamper kan fås i behagelige farver, der er dæmpede. Begge kan de hjælpe til en afslappende atmosfære.

Det sidste eksempel er en sengegavl, som integrerer sengen i resten af indretningen af soveværelset. Det er ofte en overset detalje i soveværelset, men en sengegavl shiner soveværelset op – og så giver det en komfortabel siddeposition, når du læser eller ser tv i sengen

Få mere inspiration til din indretning