For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

5 tips til altan indretning

5 gode tips til indretning af din altan

Mangler du inspiration til, hvordan du skal indrette din altan? Måske er der ikke mange kvadratmeter at gøre godt med? Det kan godt være svært at gennemskue, hvordan du bedst muligt skaber et uderum, der bliver en naturlig forlængelse af dit hjem.

Vi giver dig her 5 tips og inspiration til, hvordan du bedst muligt indretter en altan til dine behov.

Skab overblik over altanindretningen med en plantegning

Det kan virke lidt skørt at give sig i kast med en plantegning af en altan på måske kun 2 kvadratmeter. Men der er god grund til det. Jo mindre din altan er, des vigtigere er det faktisk at få skabt sig et overblik over pladsen. Plantegningen hjælper dig nemlig til at få visualiseret, hvordan dine ønsker til altanen kan lade sig gøre.

Lav en liste over, hvad du drømmer om til din altan

Når plantegningen er på plads, er det en god idé at lave en liste over hvad du drømmer om på din altan. Er det f.eks. et lille solspot, en udendørs spisestue hvor du kan nyde dagens måltider eller måske en grøn oase midt i den pulserende storby?

En ting er sikkert: mulighederne er mange, og det kan derfor være en god idé at tydeliggøre hvad man drømmer om, inden man begynder på den store altanindretning.

Lav moodboard over, hvilken stil du ønsker

Med et utal af muligheder til indretningen af din altan kan det være svært at finde ud af, hvilken stil der skal frem på altanen. Måske er du til den romantiske stil, med hvide møbler i et ældre udtryk, der er med til at skabe en rolig og charmerende atmosfære? Eller måske er du mere til det moderne og urbane udtryk, hvor møblerne er mere minimalistiske og enkle, og altanen fyldt med planter?

Mulighederne er mange, og der kan moodboards hjælpe. Moodboards er et andet ord for collage, hvor man kan sætte billeder, farver og andet inspiration sammen, enten digitalt eller fysisk. Dette gør man for at få inspiration, danne overblik og samle ens tanker over f.eks. den stil, man ønsker. Derfor kan det være en god idé, at lave et moodboard, inden du begynder at købe møbler og andre ting til altanen, som du derefter ikke synes passer sammen.
Hvis du synes, det lyder lidt omfattende med et moodboard kan du også lave en indretning af altan-mappe på din computer eller telefon, hvor du gemmer den inspiration, du har fundet. Pointen er bare, at det er vigtigt at få samlet inspirationen.

Skab hygge med forskellige planter og nipsting

Når du har besluttet dig for, hvordan din altan skal se ud og møblerne er indkøbt, så kan du med fordel tilføre noget mere personlighed gennem f.eks. planter, krukker og puder. Snart har du fået skabt dig din helt egen lille grønne oase, hvor du kan nyde en hyggelig stund væk fra dagligdagens travlhed.

Et ekstra tip: Når du indretter din altan med med planter og det, der ellers skaber hyggen for dig, så giver det altid mening at tænke i niveauer og huske, at man f.eks. kan anskaffe sig ophæng til sine mindre krukker. Altankasser er altid en god ide, når pladsen er begrænset.

 

Overvej gulv eller oliering, når altanen skal indrettes

Mange altaner, især de lidt ældre, er lavet med betongrå bund, og det kan virke lidt koldt og trist. For at skabe et nyt og anderledes udtryk kan man f.eks. lægge et trægulv ovenpå. Mange tænker ikke over, hvor stor en forskel et trægulv kan gøre for udtrykket og indretningen af altanen.
Der findes et hav af varianter og løsninger til trægulv på altanen. Fælles for løsningerne er, at de typisk er ekstremt nemme at have med at gøre. 

Har du allerede en altan med trægulv? Så er det vigtigt at dette jævnligt plejes, da træet ellers kan blive slidt og trist at kigge på. Her kan man med fordel bruge noget træolie enten neutral eller drivtømmer, og på den måde får altanen nemt et nyt liv.

Med rådene her håber vi, at du er klar på at give dig i kast med at indrette din altan, så du får den størst mulige glæde ud af den.