For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

5 tips til altan indretning

5 tips til indretning af den perfekte altan

Mangler du inspiration til hvordan du skal indrette din altan? Måske er der ikke mange kvadratmeter at gøre godt med? Ofte kan det være svært at gennemskue hvad du egentlig vil bruge din altan til og hvordan du bedst muligt skaber et uderum der bliver en naturlig forlængelse af dit hjem.

Vi giver dig her 5 tips og inspiration til, hvordan du bedst muligt indretter en altan til dine behov.

Plantegning over altanen

Det kan være en god idé at starte med at lave en plantegning over 5altanen, især hvis det er en mindre altan, da det kan give overblik over pladsen på altanen og hjælpe med at muliggøre dine ønsker.

Lav en liste over hvad du drømmer om

Når plantegningen er på plads, er det en god idé at lave en liste over hvad du drømmer om på din altan. Er det f.eks. et lille solspot, en udendørs spisestue hvor du kan nyde dagens måltider, eller måske en grøn oase midt i den pulserende storby.

En ting er sikkert: mulighederne er mange, og det kan derfor være en god idé at tydeliggøre hvad man drømmer om, inden man begynder på det store indretningsarbejde.

Lav moodboard over hvilken stil du ønsker

Med et utal af indretningsmuligheder kan det være svært, at finde ud af hvilken stil man ønsker. Måske er du til den romantiske stil, med hvide møbler i et ældre udtryk, der er med til at skabe en rolig og charmerende atmosfære. Eller måske er du mere til det moderne og urbane udtryk, hvor møblerne er mere minimalistiske og enkle, og altanen fyldt med planter.
Mulighederne er mange og der kan moodboards hjælpe. Moodboards er et andet ord for collage, hvor man kan sætte billeder, farver og andet inspiration sammen, enten digitalt eller fysisk. Dette gør man for at få inspiration, danne overblik og samle ens tanker over f.eks. den stil man ønsker. Derfor kan det være en god idé, at lave et moodboard inden man begynder at købe møbler og andre ting til altanen, som man derefter ikke synes passer sammen.

 

siteassets/_inspiration/indretning/indretning-altan-2020/filmhusene-nord_nature_altan.jpg
siteassets/_inspiration/indretning/indretning-altan-2020/filmhusene-nord_romantic_altan.jpg
siteassets/_inspiration/indretning/indretning-altan-2020/filmhusene-nord_nordic_altan.jpg

Skab hygge med forskellige planter og nipsting

Når du har besluttet dig for hvordan din altan skal se ud og møblerne er indkøbt, så kan du med fordel tilføre noget mere personlighed gennem f.eks. planter, krukker og puder som passer til netop din stil. Snart har du fået skabt dig din helt egen lille grønne oase, hvor du kan nyde en hyggelig stund væk fra dagligdagens travlhed.

Et ekstra tip: Hvis altanen ikke er så stor, kan man med fordel bruge altankasser til sine planter, og man undgår dermed at optage plads på gulvet hvis pladsen er knap.  

siteassets/_inspiration/indretning/indretning-altan-2020/vedbaek-terrasser-couch-2366x1574.jpg
siteassets/_inspiration/indretning/indretning-altan-2020/vedbaek-terrasser-mobel-visualisering-2366x1574.jpg

Skab nyt liv med altangulv eller oliering

Mange altaner, især de lidt ældre, er lavet med betongrå bund, hvilket kan virke lidt koldt og trist. For at skabe et nyt og anderledes udtryk kan man f.eks. lægge et trægulv ovenpå, hvilket fås i mange varianter og løsninger.

Hvis man derimod allerede har en altan med trægulv, så er det vigtigt at dette jævnligt plejes, da træet ellers kan blive slidt og trist at kigge på. Her kan man med fordel bruge noget træolie enten neutral eller drivtømmer, og på den måde får altanen nemt et nyt liv.