For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at du benytter en anden webbrowser

Få tips til indretning af den lille stue

En lys og moderne stue i Værløse med grå farver

Tips til indretning af lille stue

Det kan være utroligt svært at finde den helt rigtige bolig. Når jagten på bolig er stoppet og nøglen til drømmeboligen er kommet i hus, er det tid til at indrette boligens rum, som er boligens personlighed. Hygge er indbegrebet af at være dansker – en varm atmosfære, at føle en indre ro og være i øjeblikket. Få gode tips til at personliggøre din indretning og skabe hygge.

Særligt stuen er for mange mennesker et centralt samlingspunkt i hjemmet. Det er det rum hvor vi alle sammen slapper af og fordyber os – hvor der skal være plads til ro og leg.

Kunne du også tænke dig en personlig og unik stue, der fortæller en historie – eller måske beskriver hvem du er? Så se med lige her. Vi har samlet gode tips til indretning af din stue, som kan inspirere dig til at skabe en stue med mere personlighed.

En lille stue i Vedbæk indrettet med velour og varme farve
En stue i Værløse indrettet i grå nuancer og farver med lys og udsigt
En hyggelig stue på Østerbro i København indrettet med grønne farver og velour

Sådan indretter du din lille stue med personlighed.

Der er mange elementer der kan bringe hygge til din stue. Specielt hvis der er tale om en lille stue. Det kan være svært at finde ud af, hvor du skal begynde og hvad du skal prioritere først. Et godt tip er at starte med at finde ud af, hvilke farver der skal indgå i rummet. Uanset hvilken farvenuance du forelsker dig i, så er det vigtigt at gennemføre den for at skabe en samlet base i rummet – endda i hele boligen. Det er nemlig et godt udgangspunkt at finde en farvenuance der går igen i flere rum, når du eksperimenterer med farverne.

Det gælder både farven på væggen, lofter samt de tekstiler du vælger at indrette med.

Hvis du føler dig ekstra modig og moderigtig, kan du lade dig forføre med en af de helt nye tendenser nemlig, at male loft og væg i den samme farve – eller nuance. Faktisk er flere og flere begyndt at lege så meget med farverne i rummet, at de maler gulv og vægge i samme farve.

Men du kan også sagtens nøjes med at male eksempelvis vægge, lister eller karme i samme farve. På den måde skaber du en sammenhæng i rummet, som er med til at skabe dybde og perspektiv – og giver fornemmelsen af, at der er højere til loftet.

Hvis du er af en mere minimalistisk overbevisning, og synes at det bliver for meget med  farverige vægge, kan du blot male en enkelt væg i rummet eller lade alle flader være hvide og derefter tilføje farverige pyntegenstande, som eksempelvis blomster, plakater og malerier, som let kan udskiftes efter sæson eller humør. Så opnår du en langt nemmere måde at forny din bolig på – eller blot at afprøve hvilke farver og indretning der passer til netop dig.

Du skal ikke være bange for at skille dig ud. Du kan bruge din stue som dit helt eget museum af personlige genstande. Det kan være alt fra et arvestykke, et maleri du selv har lavet eller måske et hyggeligt ferieminde.

En stue i Kystengen i Køge med udsigt og indrettet i lyse og grå toner
En stue i Køge med malet væg og i beige farver

Skab luft i din stue

Der er dog langt flere elementer end farvevalg, der kan spille ind på din indretning af din stue. Lad os fortsætte med valg af møbler som kan have en væsentlig betydning for rummets atmosfære. Det er altid en god ide at vælge store og få møbler end mange små – det skaber en helhed frem for rod. Dette gælder uanset størrelsen på din stue. Du kan dog også med fordel blande møbler i forskellige materialer for et mere personligt udtryk.

Det kan eksempelvis være en blød sofa eller lænestol – både fordi det udstråler hygge, men også fordi det er et rart sted at læne sig tilbage. Faktisk kan du betragte siddepladserne i dit hjem som små hyggekroge, hvor du skal have lyst til at sidde hver evig eneste dag.

Er du nysgerrig på mere?

Her kan du med fordel finde meget mere inspiration til indretning af din lille stue – og generel indretning.

www.pinterest.dk

www.boligmagasinet.dk

www.bobedre.dk

www.mainlifestyle.dk

www.femina.dk

www.alt.dk

Få mere inspiration til din indretning