Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Gløggopskrift

Glöggekstrakt

I den kolde juletid er et glas varmt gløgg en sikker vinder, og den søde drik kan nydes med både venner, familie eller over hækken med naboen.

Her kommer en rigtig apotekeropskrift på 75 cl. ekstrakt, som giver 3 liter glögg - og den er kvalitetssikret af vores eget personale:

  • 35 cl rødvin
  • 35 cl mørk rom
  • 300 g sukker
  • 12 hele kryddernelliker
  • 8 hele kardemommen (knuses)
  • 3 stykker hel kanel
  • 2 teskefulde ingefær
  • 3 teskefulde pomerans (fint skåret)

Sukkeret opløses i rødvinen – pas på, det må ikke koge. Alle krydderierne lægges i en gazepose. Når sukkeret er opløst, lægges gazeposen i gryden (som er taget af varmen), og det trækker natten over. Næste dag tilsættes rom, og det hele hældes på en flaske.

Når du har lyst til et glas glögg, tager man bare 1 del ekstrakt og tilsætter 3 dele rødvin. Det kan let varmes i mikrobølgeovnen i et minut og så er glöggen klar.

Og et lille tip - i løbet af året kan du også bruge glöggekstraktet til gryderetter og lignende.

Rigtig glædelig jul fra os i Bonava.