Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Interview med Betina

”Du vinder meget praktisk viden ved at arbejde på en byggeplads”

Betina arbejder som byggeleder i Bonava, og er uddannet Diplomingeniør i Bygningsdesign fra DTU. Her fortæller hun om det tværfaglige arbejde på en byggeplads, om at være åben for nye udfordringer og dagligdagen som byggeleder.

Betina blev ansat hos Bonava i juni 2016 - først som studiemedhjælper og efterfølgende som byggeleder, da hun havde færdiggjort sin uddannelse.

Betina fortæller: ”Jeg skrev min hovedopgave i samarbejde med NCC Construction. En dag mødte jeg en af mine gamle kontakter derfra, der var begyndt at arbejde hos Bonava. Han sagde, at de var helt vildt søde, og hvis jeg manglede et job, så skulle jeg sige til.”

Efter at have læst om Bonava, var Betina ikke i tvivl om, at hun skulle søge en stilling hos Bonava. Det var blandt andet idéen om, at være med i hele byggeprocessen, der tiltalte hende. Betina uddyber: ”Jeg synes, det lød spændende, at jeg kunne være med i byggeprojektet fra start til slut. Min uddannelse er nemlig meget bred. Derfor synes jeg, det var sjovt, det der med, at du både er med, når Bonava køber grunden, når der projekteres og når der bygges.”

God stemning, søde kollegaer og fokus på medarbejderne

Men hvordan er det så, at arbejde på en byggeplads for Bonava? ”Jeg synes, det er rigtig rart. Der er en god stemning og søde kollegaer. Der er også en rigtig god energi på byggepladsen, og jeg synes i forhold til, hvad jeg hører fra andre, at Bonava har meget fokus på deres medarbejdere. Jeg føler, at Bonava lytter til os. Vi bliver hørt af ledelsen,” beretter Betina og fortsætter: ”Der er også et godt sammenhold kollegaerne imellem.”

Når teoretisk og praktisk viden går hånd i hånd

Faglige udfordringer er der masser af på byggepladsen. Betina uddyber passioneret: ”Man kan godt sige, at min uddannelse er mere teoretisk end den er praktisk. Som Diplomingeniør i Bygningsdesign kommer jeg med en kreativ baggrund uden al den praktiske viden. Det er derfor meget udfordrende for mig nu at arbejde på en byggeplads, men her er håndværkerne utroligt hjælpsomme. De forklarer meget gerne, hvis jeg har spørgsmål.”

Det handler om at finde hinandens spidskompetencer og hjælpe hinanden i det daglige arbejde. Betina husker en episode: ”For eksempelvis blev der kort tid efter, at jeg blev ansat, hyret en byggeleder, som er tidligere tømrer. Arbejdsmæssigt er vi et rigtigt godt match, fordi jeg har den teknologiske indsigt fra DTU, mens han har den praktiske tilgang fra byggepladsen. Vi kunne derfor begge hurtigt se, at vi ville blive et godt match på byggepladsen, fordi vi har hver vores styrker.”

Ikke så meget anderledes at være kvindelig byggeleder

Til spørgsmålet om, hvordan arbejdet som kvindelig byggeleder er, griner Betina og svarer: ”Det bliver jeg tit spurgt om,” og fortsætter med et smil: ”Jamen, jeg tror ikke, det er så meget anderledes, end hvis du var en mand. En ting som dog er anderledes, er, at folk er utrolig glade, når der kommer kvinder herud, men det er nok bare fordi, at her trods alt stadig er flere mænd på pladserne, selvom der kommer flere og flere kvinder til.”

Betina er også blevet taget rigtig godt i mod af alle på byggepladsen. ”Håndværkerne har taget ufatteligt godt imod mig, og så er de som sagt super gode til at hjælpe og forklare.”

Betina er da heller ikke i tvivl, da hun bliver spurgt, om hun kan anbefale andre kvinder at arbejde i byggebranchen: ”Det kan jeg. Jeg har faktisk hele tiden troet, at jeg skulle arbejde som rådgivende ingeniør på et hovedkontor, men det er en rigtig god idé, at starte ud på en byggeplads først,” fortæller Betina og fortsætter: ”Du vinder rigtig meget ny viden ved at arbejde på en byggeplads.”

En afvekslende arbejdsdag uden faste rutiner

Arbejdet på en byggeplads har flere fordele: ”Jeg kan godt lide, at jeg ikke kun sidder bag en computer hele dagen. Der er meget afveksling i arbejdsrutinerne, og du har hele tiden søde mennesker omkring dig,” uddyber Betina og fortsætter: ”Det er det, som jeg synes er rigtigt fedt ved at arbejde på en byggeplads, og så lærer du ufatteligt meget, fordi du hele tiden snakker med forskellige faggrupper.”

Et godt råd til kvinder, som overvejer at arbejde i byggebranchen

”Vær åben. Jeg anbefaler, at du skal være åben overfor at prøve noget nyt, og noget andet end det, du altid har gået og troet, du ville ende med at lave. Jeg ved godt, at mange bygningsdesigningeniører tænker, at de vil arbejde som rådgivende ingeniør. Men du kan jo altid vende tilbage dertil, når du har fået større indsigt i branchen og praktisk viden.”

 

Læs flere historier fra vores kollegaer

”Det er helt specielt, at se et nyt nabolag blomstre op”

Birgitte arbejder som tilvalgskonsulent og er en af drivkræfterne i Bonava. Her fortæller hun om glæden ved at bygge nabolag, et inkluderende arbejdsmiljø og om at gøre en forskel med sit arbejde. Læs mere

”Jeg bygger, som jeg ville bygge derhjemme. Det er topkvalitet.”

Gökhan er uddannet tømrer, men han har altid vidst, at han ville arbejde som byggeleder. Her fortæller han om den gode byggeproces, mulighederne for efteruddannelse og glæden ved at bygge hjem og nabolag. Læs mere

siteassets/landingpages/job-og-karriere/coffee-break-at-bonava-hq-1.png

Følg os på LinkedIn

Du kan holde dig opdateret omkring vores forretning og nye jobmuligheder på LinkedIn. Vi skaber hjem og nabolag, og vil gerne dele vores rejse med dig.

Følg os her


Vil du vide mere om job og karriere i Bonava?

For mere information er du velkommen til at kontakte Poul Bjerre, der er ansvarlig for rekruttering i Danmark.

Telefon: +45 8230 5120.
E-mail: poul.bjerre@bonava.com.