Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Bysamfund tæt på naturen

Historisk vingesus og rigt dyreliv

Du kan tydeligt mærke det historiske vingesus, når du er på kaserneområdet. Velkommen til et levende bysamfund tæt på naturen.

Forsvarsområdet var oprindeligt hjemsted for Ingeniørtropperne, der især var kendt for ”Rulle Marie”, som rykkede ud til bombealarmer. Ingeniørregimentet fik overdraget kasernen tilbage i 1958, men ved forsvarsforliget i 1999 lukkede kasernen, og Farum Kommune købte det 25 hektar store område af staten. Det betyder, at Farum Kaserne i dag er blevet til et levende bysamfund, beliggende i naturskønne og historiske omgivelser. 

Her er skabt en bydel med respekt for de rekreative naturværdier og flere gamle tjenesteboliger, samt vandværk og spildevandsrensningsanlæg, er fortsat at finde på Ingeniørvænget. Meget af den beplantning, der har udviklet sig på området gennem de sidste 50 år, er ligeledes bevaret.

Området ved Golf Residence er udformet med forskellige bebyggelser samt grønne områder med småsøer og naturgræs, og de store gamle træer står stadig stolte og ranke. En stor hensynstagen til det oprindelige landskab og bevoksning har medført, at kasernen i dag har et rigt dyreliv. Det er ikke ualmindeligt at støde på rådyr, grævlinger, ræve, flagermus, ugler, ænder eller rovfugle. Kaserne-området er også levested for beskyttede arter som spidssnudet frø og stor vandsalamander.

Lillevangsskoven, der grænser op til området, er forbundet med Mølleådalen via et stisystem, og her kan du nyde et smukt og dramatisk naturområde med stejle, skovklædte bakker, søer, stille moser og en perlerække af gamle vandmøller fra industriens barndom.

På kasernen finder du desuden en spredt beplantning af frugtbuske, samt gode kælkemuligheder om vinteren, så her er masser af ting at udforske. God fornøjelse.