Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Rundt i Blovstrød

Et område med muligheder

Her har du aktiviteter i det fri, med hyggelige caféer, koklapperlaug og der er ikke langt til film under åben himmel i Lynges Drive-in-bio eller shopping i Lyngby. Drabæk Huse består af moderne rækkehuse midt i naturen. Efter en god dag i én af Danmarks bedste skoler kan børnene trygt bevæge sig rundt i nabolaget og lege i de naturrige omgivelser.

kort over drabæk

Mød Nina fra Ninas NaturCafé

Vi bliver mødt af et overdådigt kagebord midt i eventyrlige omgivelser. Ude på engen springer sorte lam energisk rundt. Nina Dolriis, ejer af Ninas NaturCafé, har skabt en lille oase midt i naturskønne omgivelser, med et smukt orangeri med hængende vindrueklaser i ægte sydlandsk stil. En café med rødder i naturen og det lokale sammenhold.

I 1998 startede Nina sin café som et lille personligt foretagende. Caféen har i dag vokset sig større med mange udendørs pladser i haven op til skoven. Nina fortæller, at ”caféen er en lille oase, hvor du kan tage en pause og nyde naturen samt alt godt fra kagebordet eller hjemmebagte boller – alt sammen lavet af gode råvarer helt fra bunden.”

Ninas NaturCafé ligger kun 15 minutter på cykel fra Drabæk Huse og er et samlingspunkt, der byder på mad i det fri.

”Vi anvender helst råvarer fra lokale producenter, hvor vi kan følge varens vej fra jord til bord og ved hvem producenten er. Så jeg kender efterhånden menneskerne i området rigtig godt.”

I områdets aktive ånd har Ninas Naturcafé en række aktiviteter i det fri som bl.a. hestevognskørsel og ture med en naturvejleder samt mange mindre musikarrangementer og kunstudstillinger. ”Her kommer folk fra nær og fjern på cykel, til fods, i bil og endda til hest”, fortæller Nina med et smil på læben.

Natur & aktiviteter

Blovstrød byder på et enestående stort udvalg af sportsaktiviteter. Du kan blandt andet prøve kræfter med tennis, badminton og gymnastik eller vil du hellere være en del af den lokale fodboldklub, der ligger lige ved siden af Drabæk Huse. Svømmehallen er også tæt på, hvis du er en rigtig vandhund, men foretrækker du at blive på land, så finder du Kirkestien lige uden for døren til gå- eller løbetur i smukke omgivelser.

Kultur og underholdning

Er vejret gråt og trist, kan du slå dig løs i områdets kulturelle og underholdnings-mæssige muligheder – så du kommer ikke til at kede dig. Allerød byder på spændende teateroplevelser i Mungo Park eller smut i biografen for at se den nyeste film. Du kan også finde inspiration til dig og dine børns læsning på det lokale bibliotek, hvor der jævnligt holdes arrangementer for både store og små.

Indkøb

Indkøbene kan let klares i Rema 1000 og Netto, da begge er beliggende i gåafstand fra Drabæk Huse. Du kan også handle i Stengårdens store økologiske gårdbutik, som byder på friske æg og hjemmedyrket grøntsager. Og bliver du kaffetørstig eller sulten, ligger der en tilstødende Økocafé.

Transport

Hvad enten du vælger offentlige transportmidler, bil eller cykel, er det både hurtigt og nemt at komme til og fra Drabæk Huse. De større børn kan cykle i skole via Kirkestien.  Samtidig går bussen lige oppe fra Kongevejen, og på få minutter kan du komme på Hillerødmotorvejen i bil. Allerød station ligger en kort cykeltur fra din hoveddør, hvorfra det kun tager 15 minutter til Lyngby eller 25 minutter i tog til det centrale København. Supercykelstien, der går fra København over Lyngby, forbindes med Allerød i løbet 2017, og går lige udenfor døren på Kongevejen.

Stengårdens Økologiske Gårdbutik

Mød parret bag Stengårdens butik og café, 
Elisabeth og Jens Otto Rasmussen, som driver et økologisk familielandbrug på Stengården i skønne, grønne omgivelser nær Blovstrød. De har drevet gården økologisk siden 1997 med egen gårdbutik, og nu med en nyåbnet økologisk café der også tilbyder færdige måltider til at tage med hjem.

I Stengårdens Økologiske Gårdbutik er der ikke gået på kompromis med hverken kvalitet eller økologi. Hvad enten du udforsker rækkerne af friske grøntsager eller alverdens spændende krydderier, er der masser af sanseindtryk og inspiration at hente.

”Her sælger vi primært vores egen produktion af æg, kartofler, grønsager og frugt afhængig af årstiderne samt et bredt udvalg af økologiske dagligvarer og oksekød. Vi synes, at et økologisk landbrug spiller en væsentlig rolle for miljøet – og det er dejligt at kunne give sine børn nogle gode råvarer uden sprøjtemidler.”

På Stengården er der 25 ammekøer med kalve og forskellige blandinger af malkekvæg og kødkvæg. ”Alle dyrene går på græs døgnet rundt i sommerhalvåret - og det er altid sjovt at se køerne, når de kommer på græs igen. Vi tiltrækker mange af de omkringliggende institutioner, som kommer og spiser madpakker, mens de kigger på dyrene.”